Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Van kiút az örökös depresszi&#...

Van kiút az örökös depressziòbòl?

Figyelt kérdés

Sziasztok

Szeretnèk olyan emberekkel beszèlgetni, meghallgatni a törtènetüket, akik hasonlò cipöben jàrnak, mint èn ès sikerült kitörniük a sajàt korlàtjaikbòl.

24 èves làny vagyok ès egyàltalàn nincs kedvem az èlethez. Nehèz szavakba önteni ezeket az èrzèseket.

Mèg a szüleimmel èlek vidèken. Van egy viszonylag jò munkahelyem ès a fizetès sem tùl rossz. Baràtaim sajnos abszolùt nincsenek, szinte minden hasonlò korù ismerösöm màr elköltözött a fövàrosba. Èn is szeretnèk elköltözni, jelenleg erre gyüjtögetek ès nyelveket kezdtem tanulni, hogy majd több esèlyem legyen, ha ùj munkahelyet keresek.Ùgy tünhet, hogy vannak cèljaim ès nincs okom arra, hogy depressziòs legyek, de ezeket is azèrt csinàlom, mert "muszàj", hàtha meg tudok majd vàltozni.

Folyton emèsztem magamat, hogy itt sínylödök egy kis vàrosban, nem èrtem el semmit, nincs kivel beszèlgetnem, önbizalmam 0, àllandòan csak rossz dolgokon ràgòdok.

A csalàddal nagyon rossz a kapcsolatom, ùgy bànnak velem, mint egy "kutyàval". Tudom, hogy rajtuk nem vàltoztathatok, a szüleit senki nem vàlaszthatja meg. Èn pròbàlok magamon javítani, mindig szebben beszèlni velük, nem mindig tölük vàrni el, hogy jobbak legyenek hozzàm, de mit sem èr. Csakis az segítene ha teljesen elhatàrolòdnèk tölük ès nem maradnèk ebben a mèrgezö környezetben. De mi lenne ha elköltöznèk? Annyira butànak, szerencsètlennek, èletkèptelennek tartom magamat, hovy el sem merek indulni ebbe az irànyba, fèlek, hogy ismèr csak kudarcot vallanèk, mert egyedul semmire sem vagyok kèpes. Pròbàltam màr nagyon sok önsegítö mòdszert, de nem sikerul valtoztatnom az önmarcangolo gondolkodàsomon.

2016. ápr. 25. 14:50
 1/4 anonim ***** válasza:

Jól látod a helyzetet, környezetváltozásra van szükséged. Én is rendszeresen beleesek a depizésbe, pedig közel se olyan rossz a helyzetem, mint neked.

Viszont úgy tűnik hogy van még erőd ebből kitörni, szóval az kéne, hogy megismerkedj pozitív emberekkel, akik példát mutatnak lelkesedésükkel és kedvet kapsz a változtatáshoz.

Sok sikert, ha van kedved írj, bár én nem leszek rád jó hatással :D

2016. ápr. 25. 15:05
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Ez tipikus példája a magad által gerjesztett depressziónak.

Ez a tipikus negatív hozzáállás, a "semmi nem jó, minden rossz", és már eleve azt is rossznak könyveled el, ami még meg sem történt. Kicsit olyan ez, mint a nyuszikás viccben, ahol a nyuszika el akarja kérni a medve fűnyíróját. Gondolom, ismered.

Ne mindenben a lehetséges negatívumot nézd! Amit pedig úgy érzed, hogy meg kell lépned, azt lépd meg! Ha mindenki azt nézné, hogy "mi van, ha rosszul sül el", akkor senki semmit nem ért volna el.

2016. ápr. 25. 15:05
 3/4 anonim ***** válasza:
Én falun vagy tanyán nagyságrendekkel jobb kedvű vagyok mint a fejlettnek mondott iparvárosunkban. Mert városon azt látom hogy az emberek élete munkából és csekkfizetésből meg rohanásból áll. De ha elszakadok ettől a mókuskeréktől, akár falura vagy tanyára, akár a természetbe, akár Ausztriába kimenve akkor egyből dalra tudnák gyújtani örömömben. Mert mindenhol érzem azt hogy a körülöttem élő többi élőlény harmóniában él-e vagy elégedetlen.
2016. ápr. 25. 15:29
 4/4 anonim ***** válasza:

Mivel nem ismerlek, nem látom át a helyzetedet, nem ítéllek el, de egy pozitív dolog mégis van az életedben a leírtak alapján: van munkád. Éppen ezért nem értem, miért tartod magad életképtelennek. Én jogosan tartom magam annak, mert idősebb vagyok nálad, fiú vagyok és nincs munkám... Nem vagy olyan szerencsétlen, mint hiszed, ha az lennél, munkád sem lenne! A családdal való kapcsolatod egy más kérdés, de leírtad arra is a megoldást: költözés! Mivel írtad, hogy a fizud sem rossz, szerintem vágj bele, mit veszíthetsz?! Pláne ha még nyelveket is tanulsz, az még egy plusz jó dolog, ráadásul az írásod alapján egy értelmes lánynak tűnsz. A legfontosabb pedig az, hogy még szemtelenül fiatal vagy! Szóval, nem reménytelen a helyzeted!

Én amúgy jogosan gondolom magam szerencsétlennek meg életképtelennek! Valószínűleg te is annak tartasz, ha leírom, hogy élek. Mindezt azért teszem, hogy lásd, hogy valaki még szarabb helyzetben van nálad is. Már egy párszor leírtam itt ezen az oldalon amúgy! Szóval, 36 leszek lassan, és egy tipikus mama kedvence típus vagyok. Nincs munkám, se párom, anyummal élek, több mentális betegséggel "megáldva". Annyival vagyok jobb helyzetben nálad, hogy engem szeret a családom. Amúgy túl vagyok számtalan pszichiáteren, pszichológuson, terápián, jártam alkoholelvonón (most józan vagyok egy ideje), többféle gyógyszerrel próbálkoztam, eredmény nélkül. Volt öngyilkossági kísérletem és napi szinten gondolkodom rajta, hogy megtegyem, csak eddig gyáva voltam. 30 év után költöztünk, igaz nem másik városba, "csak" panelból kertesházba, hátha a környezetváltozás segít. Eddig nem segített. Feleslegesnek érzem magam, nem kellek egy munkahelyre sem (ahova mégis, onnan vagy én jövők el gyorsan vagy önhibámon kívül kirúgnak). Annyi a "hasznom", hogy sokat segítek a családomnak, de egyedül képtelen lennék életben maradni, nekik köszönhetek mindent.

Nyilván ezzel most nem vagy előrébb, de azért leírtam, hogy lásd azt, hogy nem vagy egyedül a problémáddal.

2016. ápr. 25. 19:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!