Hogy szüntessem meg a rémálmokat?
Nekem akkor voltak rémálmaim, mikor nem sokkal lefekvés előtt ettem.
Ez tudományosan megalapozott tény, hogy amikor ez ember jól belakva fekszik le, akkor a szervezete folyamatosan azon dolgozik, hogy lebontsa a felvett tápanyagot és ilyenkor az ember rosszat álmodik.
Próbáld meg azt, hogy lefekvés előtt 4 órával már nem szel semmit.
Pl: a 6 órai vacsorázás tökéletes erre.
Én is voltam így. Pár hétig minden éjszaka felriadtam vagy kétszer, és eszméletlen rossz, horrorisztikus álmaim voltak!
Elkezdtem álomnaplót vezetni. Egy kis füzetet letettem az ágyam mellé, és minden reggel ébredés után leírtam hogy mit álmodtam. Már azzal is nyugszik, tisztul a tudatalattid, hogy leírod, de a legjobb az, ha elmondod valakinek, akiben bízol.
Vagy annak is nagyon megnyugtató hangulata van, ha pl. a suliban van körülötted egy pár jófej haver, és elmeséled nekik, hogy képzeljétek mit álmodtam!! És akkor ők valószínűleg valami poénosat mondanak rá, pl. hogy azigen, jól össze szedted...te se nagyon menj sötét erdőbe! Nekem ez bevált, mert ami reggel vagy ébredés után nyomasztott, arról meggyőztek a barátaim, hogy ezek csak álmok, és ráadásul úgy, hogy be se kellett vallanom, hogy rosszul vagyok tőlük.
Ja, és még annyi, hogy (ezt a pszichológus után mondom) az álmok mind-mind a tudatalattinkból jönnek, álom formájában dolgozza fel a psziché azt, amit napközben ne tudott. És ahogy előttem is írták, abszurd, torz formában.
Tehát ezektől a rossz álmoktól úgy tudsz megszabadulni, ha megpróbálod értelmezni őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!