Lehetséges, hogy autista vagyok?
nem hiszem hogy az vagy, inkább ez a stressz,ezek az aprónak tűnő dolgok,mint pl. a székes dolog rányomják a bélyegüket a mindennapjaidra, ezért esetleg csökken a teljesítőképességed. Sokminden jár egyszerre a fejedben, rossz a hangulatod, így nem tudsz olyan szinten telkesíteni,mint tudnál.
Nekem is volt ilyen időszakom,mindig kitűnő voltam, de egy húzósabb időben egy-kettőt rontottam,és észre is vettem magamon,hogy nem pörög úgy az agyam. ha belül megnyugszol,ezek változni fognak szerintem. ne fogj fel minden apró dolgot bántásnak..tudom,nehéz. de ha ez sikerül, akkor jobb napjaid lesznek. én is sokszor gondolom ezt,de akkor arra gondolok,hogy nem én vagyok a vilag kozepe,nem mindenki velem foglalkozik :D szarj a fejükre,akik mocskok,nehogy már te menj ezert tönkre. szerintem te inkább paranoias vagy,de ezt le lehet kuzdeni.
A leírtak alapján nem vagy az. Nem is értem, honnan vetted ezt. Az autizmus egy nagyon összetett állapot. Elsősorban a gondolkodásmódra hat ki. Teljesen másként értelmeznek dolgokat. Pl. szó szerint értelmezik az elhangzottakat, mert nem értik az átvitt értelmet. Emellett a társas viselkedéssel sincsenek tisztában. Az, hogy neked egy-két barátod van, akkor engedne autizmusra következtetni, ha azért nem barátkoznál, mert nem értenéd a társas viselkedést. Az autisták nem veszik észre a másik ember érzelmi reakcióit, nem tudnak érzelmeket leolvasni, és szociális jártasságuk nincs. Nem érzékelik pl ha túl közel hajolnak egy idegenhez, stb.
Mint te is írtad, a viselkedésed nem téged tükröz. Tehát ha a viselkedésed egy autistáéra hasonlítana, akkor sem lennél az, hiszen nem önmagadat adod. Ezt pedig okozhatja szorongás.
Ha nem érzed jól magad a bőrödben, és úgy érzed, segítségre lenne szükséged, keress fel egy pszichológust. Ő majd megmondja mi a bajod. Az önmagunk diagnosztizálása nem vezet sehova. Azért mondom ezt, mert gondolom te gondolod magad autistának, nem pedig szakember mondta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!