Nehezen alszom?

Figyelt kérdés
Van mikor gyorsan elalszom fél óra alatt van mikor nyugtatót kell bevennem mer éjfélkor még nem alszom. Pedig most elkezdtem sportolni heti 3-4 alkalommal. Főleg az lehet a baj szerintem hogy este ahogy tellik az idő emiatt még jobban nem tudok elazulni mert tudom hogy másnap korán kell kelnem. főleg hétköznap van ez van velem.

2016. ápr. 21. 08:42
 1/3 anonim ***** válasza:

Olvastam például olyat hogy ha késő éjszakáig világító képernyőt nézünk akkor a fénytől nem termelődik Melatonin ami az elalváshoz szükséges. Mert a szervezetünk azt hiszi nappal van. Ezért csicseregnek az énekesmadarak is akár egész éjjel ha az utcai világítás szinte nappali fényt csinál.

Az is hátrány ha a szoba nem teljesen sötét éjszaka. De olvastam olyat is hogy egy rosszul alvó felrúgott minden szokást és úgy rendezte be a szobáját ahogy neki megfelel. Ez megnyugvással és elégedettséggel töltötte el és onnantól jól aludt benne.

De én akkor sem tudtam aludni ha túl mesterségesnek éreztem az egész várost ahol élek. De ha visszamentem a ma már üres falu széli szülői házba, ahol béka kuruttyolás hallatszott éjjel a távoli folyótól és csupa természet volt minden, ott úgy végig aludtam az éjszakát mint a bunda és szép álmaim is voltak, reggel meg friss és kipihent voltam. Majd folytattam tovább káros szenvedélyem, a városi életet, szívtam tovább a szennyezett levegőt és forgolódtam álmomban.

Illetve a rossz negatív hírek nézése a tévében, ez is álmatlanságot tud okozni. Napi rendszerességgel megnéztem a Tények-et, hetivel meg a Kékfényt. Majd változtattam, be sem kapcsltam a villódzó fényt árasztó tévét. Hát az utóbbinak az eredménye megvolt mert nyugodtabban szunyókáltam éjjel.

2016. ápr. 21. 09:30
 2/3 anonim ***** válasza:
Lepedékes-e a nyelved?
2016. ápr. 21. 10:18
 3/3 A kérdező kommentje:
miért lenne lepedékes? fogat mosok, vizet iszok este
2016. ápr. 21. 10:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!