Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért félek a teherbeeséstől,...

Miért félek a teherbeeséstől, és miért nem tudok kapcsolatokat kialakítani?

Figyelt kérdés

Ha akár rágondolok, hogy egy baba legyen bennem, elkap az undor és az émelygés, valamint egy kis ijedtséggel vegyítve. A minap, amikor a kádba ereszkedtem fürdeni, meleg volt a víz, ezért a hátammal behomorítottam, ráraktam a kezemet a hasamra és szívdobogást éreztem. Valószínű, hogy az egyébként a sajátom volt, és felerősödött a forró víz hatására, de annyira megijedtem, hogy percekig csak fogtam a hasam, hallgattam a szívverés ritmusát, hogy két különböző van-e, vagy csak egy, illetve paranoiásan nézegettem magam, hogy nem híztam-e fel. Holott menstruálok rendesen, így nincs is semmi okom arra, hogy teherbeessek, de elfogott valamilyen kellemetlen érzés. Régóta tudom, hogy nem szeretnék gyereket. Valójában szeretem a gyerekeket, de így is túlnépesedés van, és nehéz lesz a következő generációknak, amikor majd tényleg globális problémává fogja kinőni magát ennek a túlnépesedésnek a jelenleg már kialakuló mellékhatásai. Valamint félek szülni, és maga a tudat, hogy van bennem valami, arra késztet, hogy kiirtsam, mert félek tőle. Megijeszt a gondolat, hogy nem bánnám az abortuszt sem, csak ne legyen bennem.

Továbbá régóta okoz gondokat, hogy nem vagyok képes rávenni magam egy párkapcsolatra. Voltak lehetőségeim, amelyben a döntés kizárólag az enyém volt, én mégsem éltem a lehetőséggel. Ha például tetszik egy férfi, gondolkozok olyanokban, mint szex, igazából idáig mindig lélektelen együttléteim voltak csupán, hiszen barátom az nincs is, azonban még ha kedvelem is az illetőt, nem akarok párkapcsolatot. Pedig van úgy, hogy tényleg szeretek valakit, és keresem is a társaságát, de megtartom magamnak az érzéseimet, mert járni amúgy se tudnék vele, és akkor meg mi is a célom azzal, ha beszélek arról, hogy mennyire kedvelem. Ugyanakkor van egy ikertestvérem, akivel a világon a legjobban megértjük egymást, és nála jobban senkit sem szeretek. Minden egyes oldalát ismerem, és talán egy egyedi módon szerelmes is vagyok belé. Előtte teljesen el tudom engedni magam, nincsenek gátlásaim. Azonban ő az egyetlen, és rajta kívül valamiért képtelen vagyok mélyebb kapcsolatot kialakítani. Pedig mi nem az az állandóan együtt lévő ikerpár vagyunk, totálisan különbözünk. Hogyan tudnék egy fiúval is, akit tényleg szeretek, így lenni?

2016. ápr. 17. 15:49
 1/2 anonim ***** válasza:
Nem tudlak megérteni, bocsi. Okod nincs a terhesség miatt aggódni. 1- nincs szexuális kapcsolatod, barátod. 2- miért ne tudnál járni valakivel? 3- nem lehetsz szerelmes az ikertestvéredbe, maximum nagyon szeretheted, mint embert. A gyereknevelés szerintem soha ne a föld globális problémáival legyen össze függő, hanem a te saját elképzeléseiddel. Azonban, amiket leírtál te egyáltalán nem vagy még érett és komoly egy gyerek nevelésére, főleg ,hogy "kiirtanád ami benned van". Ilyen ember ne vállaljon gyereket. Ha ezen egyedül nem tudsz változtatni, akkor fordulj valakihez segítségért és meséld el neki ezeket. Csak egy idézet: "Aki gyereket vállal örökre döntést hoz, hogy a szíve rajta kívül dobogjon".. nem pontosan fogalmaztam, de így van. Aki gyereket akar nevelni, sokszor le kell mondania rengeteg mindenről, a gyerek érdekében. Nem csak 1 órára, nem csak 1 napra vagy amíg fel nem nő. Egy életre! Honnan tudod, hogy a párod akarna tőled gyereket ,ha nincs is? Lehet el se jutnátok odáig. Szerintem először alakíts ki egy komoly kapcsolatot, össze költözés, közös jövő stb. és te teljesen indokolatlanul forgatod be magad. Mert semmi nincs jelenleg az életedben azokból, amit leírtál. Csak vágysz rá, de a kettő nem ugyan az. Ha vágysz valamiért tegyél érte. Ha nem érdekel akkor viseld a következményeit. Illetve akkor is vállald a következményeit, ha a gyerek mellet döntesz.
2016. ápr. 17. 16:19
 2/2 A kérdező kommentje:
Nem tudom, van-e ikertestvéred, de egészen különös az érzés, ha van. Olyan furcsa, mással össze nem hasonlítható. Én azt írtam a maga "egyedi módján", nyilván nem a szó szoros értelmében vagyok belé szerelmes. És kérlek, ha választ adsz, attól tartózkodj, hogy megmond, mit érzek, vagy mit nem. Direkt azért írtam ilyen hosszú mellékletet, hogy pontosabb képet adhassak a lelkivilágomról. A világszemléletünk úgy tűnik nem ugyanaz. Én gyakorlatiasabb vagyok. Szerintem, ha van elég ember a világon, nem kellene még többet szülni, különben éppen ezeknek a gyerekeknek lesz rossz a későbbiekben. Természetesen bennem is megvan az alapvető késztetés arra, hogy tovább örökítsem a génjeimet. Mellesleg nem tudom, hogyan szűrted le azt, hogy én szeretnék gyereket. Nyilván nem vállalnék, amíg él ez a problémám! Csak egyszerűen félsz attól, hogy van benned valami! Ott van benned, és él, és nő, erre a gondolatra pedig elkap a félelem. Végigborzong a hátam, de nem azért, mert titkon vágynék a teherbeesére. És nem amiatt félek, hogy becsúszna egy baba, hanem magától a ténytől rettegek, hogy lenne bennem valaki... Valamint nem tudom, hogy jutottunk el a gyerekneveléshez. És mi az, hogy ha szeretnél barátot, menj és csak csináld? Akár meg is tehetném, nem vagyok csúnya, sőt minden egoizmus és önszépítést kivéve, szerintem vonzó is vagyok, de nem tudok kapcsolatba belemenni. Lehet, hogy köze van ehhez a szüleim filmbe illő válásának még gyerekkoromból, nem tudom. De egyrészt nem merek belevágni, fogalmam sincs miért, de képtelen vagyok rávenni magam, hogy legyen egy párom. Pedig vágyom rá.
2016. ápr. 17. 17:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!