Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A személyiségzavart lehet...

A személyiségzavart lehet örökölni?

Figyelt kérdés

Kamaszkor végén járok. Anyám depressziós, szorong, pánikbetek és borderline-ja van. Apámnak meg (igaz én diagnózisom, szóval nem lehet 100%-os) hisztrionikus személyiségzavara lehet, de ez nem biztos.

Magamon pedig antiszociális személyiségzavart állapítottam meg.

Ezek alapján lehet örökölni, vagy lehetséges, hogy kialakult nálam ez?

Fontos megjegyezni, hogy élvezem a tragédiákat, még mások megrémülnek, én megenyhülök és van mikor túl nyugodt vagyok, van mikor dührohamaim vannak.

Szeretetet pedig egy kezemen meg tudom számolni, de az is lehet, hogy csak kötődést érzek feléjük.

Véleményeket tudtok írni?

2016. ápr. 16. 22:17
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
A borderline is kötődési zavaros, csak másképp. Kiszámíthatatlanul. Nagyon erősen tudnak ragaszkodni, de a következő pillanatban már "büntetik" azt, akihez ragaszkodnak. Ezt nevezik ambivalens kötődésnek. Egy ilyen anya mellett egyáltalán nem tud kialakulni stabil kötődés, hiszen a gyerek nem tudhatja, hogy mikor fordul át a szeretet zsarnoksággá.
2016. ápr. 18. 16:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!