Három hete szedek antidepresszáns tablettát (Escitalopram Sandoz 10 mg) súlyos depresszióra. Nem kellene, hogy már érezzek egy pici pozitív hatást?
3 hét SSRI tönkretette az életemet.
A 2. napon a nemi szervem teljesen érzéketlenné vált, eltűnt a libidóm. Ezért is hagytam abba, ezután az érzelmeim is eltűntek és horribilis, hónapokig tartó elvonási tünetek kezdődtek, mindemellett a szexuális mellékhatások is fennmaradtak.
Több, mint egy éve hagytam abba, és a nemi szervem továbbra is érzéketlen, nem férek hozzá a saját érzelmeimhez, a munkámat elvesztettem, gyakorlatilag élőhalottá tett a szer.
És még mielőtt azt mondanád, ez nem igaz, vagy valami más bajom van, RENGETEG emberrel történt SZÓ SZERINT UGYANEZ, akár pár szem SSRI-től, mint az én esetemben. Valószínűleg ez egyéni érzékenységtől/genetikától függ.
A szindrómának neve is van, PSSD, vagyis Post-SSRI Szexual Dysfunction. Lásd itt:
Sajnos nem mindenki olyan szerencsés, hogy maradandó károsodás nélkül megússza az SSRI ""kezelést"", így kérlek ne ajánlgassátok, vagy csak a magatok nevében beszéljetek. Attól még, hogy egyeseknek nem lesz tőle bajuk, mások maradandó károsodást szenvednek sajnos.
Üdv:
egy SSRI károsult
En 1.5 evig szedtem escitalopram tevat ( ugyan az a hatóanyag) sosem értem el tőle a 100% os állapotot
20 kg feljott ami rengeteget.
A sexualis életem barátnőmmel rengeteget romlott. Levezettem az orvos javaslatára de vissza estem, Most brintellixet szedem ami sokkal jobb. Nem hizlal a sexualis vágyat sem csökkenti. Remélem ettől meggyógyulok. Érdemes több pszichiater véleményét is kikérned ne ragadj le egynél csak ha biztosra tudod hogy profi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!