Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Három hete szedek antidepressz...

Három hete szedek antidepresszáns tablettát (Escitalopram Sandoz 10 mg) súlyos depresszióra. Nem kellene, hogy már érezzek egy pici pozitív hatást?

Figyelt kérdés
Egyre rosszabbul vagyok sajnos. Tudom, hogy idő kell és türelem, hogy érzékeljem a megváltozott szerotonin szintet, de most minden annyira reménytelen. (36 éves nő)

2016. ápr. 15. 16:03
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a tanácsokat. Megértem,hogy mindenki a saját tapasztalatából induk ki,ezért is nem fogadom rosszallással azt, ha valaki a gyógyszerek ellen érvel. Már csak azért sem,mert én is úgy gondoltam kezdetben,hogy meg tudom oldani a problémáimat. Kisgyerek korom óta mélységes szomorúsággal küzdök, valószínüleg kisebbségi érzésemből adódóan. Kialakult felnőtttkoromra egy erős depresszió,szociális zavarokkal és erős szorongással megspékelve. Személyiségfejlesztő könyvek,tréningek,meditáció,agykontroll,reiki,nlp,tm,vallási irányzatok...,de semmi nem segített. A legrosszabb a pszichoszomatikus eredetű állandó fájdalmak,fej,hát,láb..mindenféle szervi okok nélkül. Szóval hosszú út vezetett el számomra addig,hogy az antidepresszánst válasszam,amit természetesem pszichoterápiával ötvözök.
2016. ápr. 17. 13:26
 12/13 anonim ***** válasza:

3 hét SSRI tönkretette az életemet.

A 2. napon a nemi szervem teljesen érzéketlenné vált, eltűnt a libidóm. Ezért is hagytam abba, ezután az érzelmeim is eltűntek és horribilis, hónapokig tartó elvonási tünetek kezdődtek, mindemellett a szexuális mellékhatások is fennmaradtak.

Több, mint egy éve hagytam abba, és a nemi szervem továbbra is érzéketlen, nem férek hozzá a saját érzelmeimhez, a munkámat elvesztettem, gyakorlatilag élőhalottá tett a szer.

És még mielőtt azt mondanád, ez nem igaz, vagy valami más bajom van, RENGETEG emberrel történt SZÓ SZERINT UGYANEZ, akár pár szem SSRI-től, mint az én esetemben. Valószínűleg ez egyéni érzékenységtől/genetikától függ.

A szindrómának neve is van, PSSD, vagyis Post-SSRI Szexual Dysfunction. Lásd itt:

[link]

Sajnos nem mindenki olyan szerencsés, hogy maradandó károsodás nélkül megússza az SSRI ""kezelést"", így kérlek ne ajánlgassátok, vagy csak a magatok nevében beszéljetek. Attól még, hogy egyeseknek nem lesz tőle bajuk, mások maradandó károsodást szenvednek sajnos.

Üdv:

egy SSRI károsult

2016. ápr. 24. 14:50
 13/13 Gergely8922 válasza:

En 1.5 evig szedtem escitalopram tevat ( ugyan az a hatóanyag) sosem értem el tőle a 100% os állapotot

20 kg feljott ami rengeteget.

A sexualis életem barátnőmmel rengeteget romlott. Levezettem az orvos javaslatára de vissza estem, Most brintellixet szedem ami sokkal jobb. Nem hizlal a sexualis vágyat sem csökkenti. Remélem ettől meggyógyulok. Érdemes több pszichiater véleményét is kikérned ne ragadj le egynél csak ha biztosra tudod hogy profi.

2019. okt. 4. 15:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!