Antidepresszáns, aki szed vagy szedett tudna segíteni?
Szorongásos depressziót állapítottak meg nálam. 2 napja szedek escitalopramot. Lehetséges, hogy felerősìti az összes szorongásos tünetemet? Pl. Derealizációt, hőhullámok,kogyagosság, rossz közérzet stb?
Ez normális vagy hagyjam abba a szedését?
Gyógyszerelleneseknek előre üzenem mindennel próbálkoztam már, hogy jobban legyek de eddig bírtam.
Válaszokat köszönöm.
Én szedek antidepresszánst, sertralint. Nekem is volt derealizációm, és ezen is segített a hangulatjavító. Persze elsősorban nem derealizációra kaptam.
Egyébként elképzelhető, hogy egy pszichiátriai gyógyszernek szorongás is lehet a mellékhatása. Az, hogy ilyen tüneteket vált ki nálad, egyáltalán nem normális, szólj az orvosodnak. Én gyógyszerellenes vagyok, de tudom milyen a szorongás és a derealizáció, úgyhogy tudom, hogy van olyan állapot, mikor elkerülhetetlen a gyógyszer. Ha elmondod a kezelődnek a mellékhatásokat, valószínűleg egy másik antidepresszánst fog fölírni. Velem is volt olyan, hogy egy szorongásoldó mellékhatást okozott, (pánikremegést) és másikat kaptam helyette, miután szóltam.
Szia!
Eltelt egy kis idő, mióta írtál. Azóta változott a helyzet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!