Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit mondanál valakinek, aki...

Mit mondanál valakinek, aki öngyilkos akar lenni?

Figyelt kérdés
Játsszuk el ezt a szituációt!
2016. ápr. 13. 23:52
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Beszéljük meg! :)
2016. ápr. 13. 23:54
 2/15 A kérdező kommentje:
Beszéljük!
2016. ápr. 13. 23:54
 3/15 anonim ***** válasza:
Nem "mondanék" neki semmit. nem traptálnám a saját dumámmal mert fontosabbnak tartanám hogy ő beszéljen. mondja el mikre gondol mert lefogadom, hogy szinte hánynia kell a szavakat. ha te vagy ez a személy nekem megírhatod mi a baj
2016. ápr. 14. 07:03
 4/15 anonim ***** válasza:
*traktálnám*
2016. ápr. 14. 07:03
 5/15 anonim ***** válasza:

Ha befolyásoltság alatt van akkor hatástalan minden szó.(szerintem)

Ha tudatában van cselekedeteinek akkor saját maga dönt az élete fölött. Ekkor talán van értelme beszélgetni.

2016. ápr. 14. 09:43
 6/15 anonim ***** válasza:
Csak a vonat alá ne! Minden 2.héten késik emiatt.
2016. ápr. 14. 19:00
 7/15 A kérdező kommentje:
Utosló: köszi, ezen jót nevettem :) A helyzet az, hogy sose folyamodnék olyan módszerhez, amivel fölöslegesen veszélyeztetek/tönkreteszek másokat, így tehát a vonat elé ugrás, forgalommal szemben vezetés és társaik ki vannak lőve :)
2016. ápr. 14. 21:59
 8/15 A kérdező kommentje:
Amúgy nagyon sokszor leírtam már a dolgaimat ezen az oldalon. Pszichológusnál is sokszor jártam már. Úgy érzem, nem változik semmi. Pl. pszichológusnál sosem érzem, hogy igazán mélyen belelátna az agyamba. Akkor lenne hatékony, hogyha azt mondaná, hogy egy héten keresztül minden nap jegyezzem le az összes negatív gondolatomat, jövővel kapcsolatos negatív képzetemet, és ezeket vizsgáljuk meg egyenként. De ilyet még egyik se mondott.
2016. ápr. 14. 22:00
 9/15 anonim ***** válasza:
Akkor vesd fel az ötleted és kérd meg ezeket beszéljétek meg és akkor nem feleslegesen mész el hozzá
2016. ápr. 15. 08:40
 10/15 anonim ***** válasza:
A Feldmár Andrásnak volt erre egy története: járt hozzá terápiába egy nő, aki folyamatosan meg akart halni, de csak mondogatta hónapokig, a doki egy idő után ajánlatott tett neki. Menjen ki egy elhagyatott házba, vigyen magával kést, gyógyszert, pengét, kötelet...és töltsön ott el egy kis időt, és gondolja át, hogy tényleg meg akar-e halni. Ha nem akkor várja vissza a terápára. Képzeld a nő pár nap múlva megjelent, és soha többé nem akart öngyilkos lenni. Hogy ez miért van? Életében talán elöszőr elgondolkozott azon, hogy valójában ő ezt megteheti, és amint ezt tudta szabadnak érezte magát...hisz mindenki maga dönt a sorsa felett. Ha valaki meg akar halni azt lehetetlen megakadályozni, de dönthetsz az élet mellett! De akkor meg lehet élni, és égni, és kihozom magamból, ami bennem van, és nem sajnálom magam tovább! Én ezt mondanám.
2016. ápr. 15. 20:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!