Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Masszív alkoholista vagyok,1...

Masszív alkoholista vagyok,1 héten 5-6 napot részegeskedem, van amikor hetet. Általában 1,5-2l bort verek be, de néha 0,7 dl töményet is, van ebből kiút?

Figyelt kérdés

25 éves vagyok. 16 évesen kezdtem inni.

Megélem a 30 at így?

2016. ápr. 10. 03:42
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
0%
Van egy baráti köröm ahol hétfőtől szombatig full részegek. Addig a hatarig isznak, amig elnem érnek oda, hogy ne tudjanak menni. 16 éve csináljak ezt. Lekopogom mindenki él még halaisten. :) (rövidet isznak, sörrel)
2016. ápr. 10. 09:03
 12/20 anonim ***** válasza:
0%
Az életnek valóban semmi értelme, te magad kell, hogy értelmet vigyél bele. Ha erre gyenge vagy, akkor valóban jön az alkohol. Létezik olyan gyógyszer, amit bőr alá ültetnek és onnan lassan szívódik fel. Amint az illető csak minimális alkoholt is fogyaszt, iszonyú hányásos rosszullét jön rá, ami így feltételes reflexként nem engedi alkoholt fogyasztani. A hatás kb. 1 évig tart, akkor újabb adagot kell beültetni. OEP nem támogatja, magánúton kell elintézni, de még mindig olcsóbb,mint az elfogyasztott szeszes ital.
2016. ápr. 10. 09:12
 13/20 anonim ***** válasza:
32%
Én egyszernrúgtan be olcsó alkoholtól,azóta rá sem tudok nézni még a sörre se. Nem tudom miért olyan jobb neked az az állapot,nekem elég volt egyszer megtapasztalni hogy egy életre elmenjen tőle a kedvem. Sokkal jobb az élet józanon,ha meglátod a szép dolgokat is. Tudom ez közhelyesen hangzik,de én pl kimegyek a természetbe egy jó zenével vagy egy koncertre és hiába vannak problémáim, egy idő után eltereli a figyelmemet a többi impulzus.és ezt élvezni józanon a legjobb,amikor a problémák eltörpülnek mellette. Lehet hogy másnapra újra ott lesznek, de még mindig jobb mint másnaposan ébredni. :)
2016. ápr. 10. 09:43
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Troll vagy, mert ha az lennél, aminek mondod magad, mint minden alkoholista, te is tudnád, hogy a kérdésedben szereplő 0,7 dl tömény az csak egy feles + annak fele!
2016. ápr. 10. 10:15
 15/20 A kérdező kommentje:
0,7 litert akartam írni, szimpla elírás.
2016. ápr. 10. 10:16
 16/20 anonim ***** válasza:
67%

Hogy megélheted-e a 30. kort az egyén függő, mert az embereknek nem egyforma az alkoholtoleranciájuk.

Én is alkesz vagyok, minden nap iszok, de sosem vagyok részeg. Eszek eleget, vizet is sokat iszok mellette, és sokat alszok. Sosem ébredek másnaposan. Sajnos a mi családunkban szinte mindenki bír inni, de szó szerint is bírják. Apám 61 éves, megbecsült, kiváló szakember a munkájában, és este mikor hazamegy, bever egy-két pálinkát, meg pár fröccsöt.

Viszont van (nem egy) olyan ismerősöm, akik 40 éves koruk körül elpatkoltak a rendszeres ivástól, de ők mind töményet ittak napi szinten.

Egy másik dolog amire ki akartam térni a lelki része:

Ez egy ördögi kör, mert magunknak hazudunk, ha azt hisszük, hogy megoldunk dolgokat az illumináltsággal. Holott nem oldjuk meg, csak át tudunk nézni a problémák felett. Ismerem mindkét oldalát, mert tudom, hogy a napom első felében, amíg nem iszok, sokkal rugalmasabban mennek a dolgok, és előfordul, hogy még szépnek is látom a világot. Azt hiszem, ha nem innék, a második fele is hasznosabban telne, de valamiért én mégis keresem ezt a "kikapcsoló gombot", amit alkoholnak hívnak.

Tudatában vagyok annak, hogy szebb az élet pia nélkül, de ebbe valahogy mégis bele lehet keveredni. Az a legrosszabb, amikor az ember meg is teheti, van rá pénze és lehetősége. Én próbálom mostanában úgy megoldani a helyzetet, hogy igyekszem minél több programot keresni, és vezetni is kell. Nehezemre esik, de belemegyek, igaz néha szenvedek, főleg ha esti programokról van szó, de próbálom magam győzködni, hogy mit veszítek, ha nem iszok? A pia megvár a hűtőben. És persze mindig rájövök, hogy semmit nem veszítek, mert a program, a társaság sokkal többet ér és lelkifurdalás nélkül fekszem le.

Mint ahogy írták többen is, érdemes lenne szakembert felkeresned.

2016. ápr. 10. 10:17
 17/20 anonim ***** válasza:
írj a kék pontnak.
2016. ápr. 11. 13:53
 18/20 anonim ***** válasza:
49%

az a gond, hogy masszív fizikai függőséged van. tehát ha nem iszol, akkor azért is tűnik negatívnak minden, mert a testedben hiány állapot van. Ezért kérj segítséget. Még egyszer:

[link]

2016. ápr. 11. 13:54
 19/20 anonim válasza:

Na, megélted?

Mi a helyzet?

2022. febr. 1. 23:18
 20/20 qkker1 ***** válasza:
Törölték a kérdezőt.
2022. febr. 2. 07:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!