Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért vagyok mindig ramaty...

Miért vagyok mindig ramaty állapotban? 14/L

Figyelt kérdés

Egész nap fáradt vagyok. Vérszegény és vashiányos vagyok, de ezek már úgy 6-7 éve megvannak (akkor voltam anorexiás), nem új betegségek.

Sokat alszom, napi 10-12 órát, mert FÁRADT VAGYOK MINDIG. Jó futó vagyok, ugyan 200méter után kezdek megfulladni, de akármennyit lefutok ha kell, de utána kb. 2 órára ki vagyok ütve, olyankor olyan vagyok, mint egy élőhalott: görcsöl a gyomrom, meg kegyetlenül fájnak a veséim, folyton az ájulás határán vagyok. Ennek ellenére minden nap futok, nem fog semmi megállítani.

Jól haladok, mióta elkezdtem, tavaly 160cm/54kg voltam, most 168cm/52kg vagyok.

A fogyókúrám okozhatja a fáradtságot? Van rajtam 7kg felesleg, amitől mindenáron meg szeretnék szabadulni, nagyon keveset eszem, csak kellő nagyságú kalórialimittel tudok hatásosan fogyni. Amúgy nemes egyszerűséggel utálok enni, az étel a soványságom megakadályozója. Ebédnél csak alibinek próbálok pár falatot enni, de gyakran anya megtöm "Így is csontváz vagy!" alapon. Gondolom azért mondja, mert mindenkinek a saját gyereke a szép, de objektíven nézve ő is látná, hogy tehén vagyok.

Mindegy, inkább hagyom a mellébeszélést. Szóval a fogyókúrám miatt van az örökös fáradtság? Akkor még hónapokig ilyen leszek? Mert nem állok le, amíg el nem érem a 45kg-ot. A testzsírszázalékom 17 %.

2016. ápr. 9. 17:00
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Anorexiás voltál? Még mindig az vagy. Plusz egy beteg, gyenge szervezettől vonod el az energiát és terheled a kemény sporttal. Nem valami okos dolog. És még csodálkozol mi bajod :D
2016. ápr. 9. 17:11
 2/18 anonim ***** válasza:

Hát itt van egy kis testképzavar, ahogy nézem.

"Vérszegény és vashiányos vagyok" ettől is lehetsz fáradt, nem viszel be elég vitamint a szervezetedbe. Biztos hogy 7 kiló felesleged így is van? 168 cm-hez az 52 kiló szerintem nem sok (sőt). Nem mondom hogy küldj képet, de szerintem itt a fogyókúrának csak közvetett módon van köze a fáradságodhoz. Lehet, hogy egy orvost is érdemes lenne felkeresned ez ügyben.

2016. ápr. 9. 17:12
 3/18 anonim ***** válasza:
30 évesen végelgyengülésbe, vagy gerincferdülés miatti fájdalomba elhalsz
2016. ápr. 9. 17:13
 4/18 anonim ***** válasza:

Ha ez nem kamu kérdés:

Beszélj a szüleiddel, sürgősen forduljatok szakemberhez ha ilyen gondolataid vannak(pszichológus - anorexia).

Semennyi felesleg nincs rajtad, sőt a jelenlegi magasságoddal már az 52 kg is kevés. A 45kg katasztrofálisan kevés lenne.

A tüneteid szinte biztos, hogy a táplálékhiány miatt vannak. Ha nem változtatsz, ez idővel sokkal súlyosabb lesz. Kritikus korszakban van, ebben az életkorban nagyon fontos a megfelelő minőségű és mennyiségű táplálék az egészséges fejlődéshez.

Kezdj el normálisan enni, azonnal, mert a tested és az agyad nem tud normálisan fejlődni, ami súlyos betegségeket fog okozni később. Ne tedd ilyen hamar tönkre az életedet.

2016. ápr. 9. 17:20
 5/18 A kérdező kommentje:
Megijesztettetek :O Ha szerintetek ez kevés, akkor inkább le se írom, pár éve kb. 138cm-hez voltam 20 kg (ekkor voltam anorexiás). Most szerintem nem nagyon vagyok az, bár igaz, még mindig bennem él az, hogy az étel rossz. Nagyon nehéz, mert ti (itt gyakorikérdéseken), meg a 20-85 évesek azt mondják, hogy sovány vagyok, a saját korosztályomból viszont ennek pont az ellenkezőjét kapom. Mindenki mást mond, fogalmam sincs, hogy merre szakadjak.
2016. ápr. 9. 17:27
 6/18 anonim ***** válasza:
A fogyókúrád okozza a bajt. Nem kellene erőltetni, mert így az immunrendszered fel fogja mondani a szolgálatot. Ha ilyen gyengének érzed magad, akkor kérj kivizsgálát. Lehet már valami komolyabb betegséged van. A magasságodhoz ez a súly kicsit kevés. Legalább 3 kg-ot kellene híznod egészséges étkezéssel.
2016. ápr. 9. 17:32
 7/18 A kérdező kommentje:
Miért jön mindenki azzal, hogy fejlődő szervezet vagyok? Már majdnem elértem a végleges magasságomat, nyár végén leszek 15éves.
2016. ápr. 9. 17:36
 8/18 A kérdező kommentje:
Kevés?! 65 centis derekam és 90 centis csípőm van :///
2016. ápr. 9. 17:37
 9/18 anonim ***** válasza:
A derék-csípő hányados,ami az ideális súly mérőszáma, nőknél 0,8 alatt ideális. Neked 0,72. Szóval ne legyél ilyen testképzavaros, mert csak tönkreteszed a tested és az egészséged megmaradt darabjait.
2016. ápr. 9. 17:42
 10/18 anonim ***** válasza:

200m futás után összeesel?

más 50 évesen lefutja a maratont, és annyi, hogy liheg pár percig.

Lehet kövér vagy 1-2 helyen, ahol sok a zsír, de izom sehol nincs rajtad, a tüdőd rosszabb állapotban lehet mint egy dohányosé, mert nem tudott kifejlődni, a dohányosé legalább fejlett, csak kátrányos.

Amíg nősz addig helyrehozhatod, utána már az öregedés gyors folyamatát fogod megtapasztalni.

2016. ápr. 9. 17:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!