Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Az életemre gyógyír? A halál...

Az életemre gyógyír? A halál javaslatának kivételével

Figyelt kérdés
Egészségszorongásom van 6-7 éve pánikrohamokkal füszerezve. 16 éve van diagnosztizált szorongásom. Gyerekkorra visszavezethető, bla bla. Javasol valaki valami használhatót? Kognitiv terápia, autogén tréning, pszichoterápia, antidepresszánsokon már túl vagyok, egyelöre most szorongáscsökkentöt szedek csak, probálok megmaradni a napi 0,5 mg xanaxnál. Mozgok,a koffeint hanyagolom, igyekszem egészségesen étkezni, semmi sem segit hathatósan. Ma hajnal öttöl szédelgek, meg zsibbad mindkét karom, nemrég vettem be a benzot. Nagyon kilátástalan az életem igy, ráadásul ez nem olyan mint az agora vagy claustrofobia, magam, a testem elöl nem menekülhetek. Valami ötlet? Köszi
2016. ápr. 9. 09:56
 1/6 anonim ***** válasza:

de milyen egészségromlásod van a pánikrohamod miatt?

amúgy sajna nem sok mindent lehet ám ezzel kezdeni ... amíg az okot nem tudod rendezni, addig merő bohóckodás csak a kognitív terápia és társai. ide esetleg egy mélylélektanos és nagyon hosszú terápia jöhetne szóba, de hát ugye 4-6 évben gondolkodni anyagilag se lehet.

hidd el, ezt csakis te tudod megváltoztatni, és az a 0,5 mg alprazolam abszolút nem vészes, szal nem vagy elveszve annyira.

2016. ápr. 9. 10:09
 2/6 anonim ***** válasza:

Először is próbálj meg a xanaxról átállni valami természetes nyugtatóra, pl. Nervephlege - ahhoz képest, hogy csak gyógynövényekből van, meglepően bika erős.

Olvasd el Szepes Máriától A mindennapi élet mágiáját, a legjobb "self-help" könyv, amivel valaha találkoztam. (Ha írsz privit az e-mail címeddel, át tudom dobni pdf-ben.)

2016. ápr. 9. 10:43
 3/6 ankap1975 ***** válasza:

Ismerd meg az ACT-t - Acceptance and Commitment Therapy ,

van róla egy könyv magyarul, Boldogságcsapda címen.

2016. ápr. 9. 12:12
 4/6 anonim ***** válasza:
Itt sok hozzád hasonló problémával küzdő embert kezelnek: [link]
2016. ápr. 9. 12:28
 5/6 A kérdező kommentje:

Egészségromlásom nincs, egészségszorongásom van, ami annyit tesz dióhéjban, hogy bármilyen a testemmel kapcsolatos, normális reakciót egyböl felnagyitok es a halálom látom mindebben, még ha más opció kézzelfekvöbb is. Pl. reggel óta zsibbadnak a kezeim, nem azzal a kifejezett zsibbadással, hanem csak az érzés hasonló, de mindent érzek tapintással, stb. A normális agyammal tudom h valoszinüleg a hátam feküdhettem el, de valami folyton ott kattog hátul, h szivrohamom lesz. Probálom negligálni, nem tudom, elindul a spirál es bummmm... roham. De volt már igy agyvérzésem, tüdöemboliám, agydaganatom, stb. Mindig figyelek mindent a testemen es mindenhez a legrosszabbat társítom.

A nervenpfleget probáltam, nem bírtam a macskagyökeret, idegbaj voltam töle. A könyvajánlokat köszönöm, utánanezek. A tünderhegy bentlakásos buli, ugye?

2016. ápr. 9. 16:44
 6/6 anonim ***** válasza:
pont ilyenekre van a tündérhegy, mint amit leírtál
2016. ápr. 9. 23:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!