Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Tanácsra lenne szükségem. Mit...

Tanácsra lenne szükségem. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Idén kezdtem a középiskolát, de borzasztó.Elkeserítő, hogy egyes embereknek az okoz örömet, hogy másokat megalázhatnak, vagy bennem van a hiba, hogy én nem vagyok ilyen?

Minden onnan alakult ki szerintem, hogy nagyon visszahúzódó vagyok, egyszerűen köszönni is félek az embereknek, meg például boltba bemenni, mert félek hogy mit gondolnak rólam.Ennek okán képzelhetitek mennyire jól barátkoztam meg a többiekkel az osztályban..De mindezek ennek ellenére megpróbáltam minden félelmemet hátrahagyni, és beszélgetést kezdeményezni egy-két emberrel, de hát ez sem ment túl fényesen, egyszerűen nem tudom mit kéne mondjak, mennyire kéne megnyíljak mások előtt.Nem fogadom el, mert folyamatosan próbálok ezen változtatni, de egy dolgot egyszerűen nem értek;Miért kell emiatt bántani és megalázni?Oké, rendben, nem tudok barátkozni, és folyton egyedül ülök az osztályban, ez az ÉN problémám.De ha ennyire nem szeretnek, nem az lenne a magától értetődő, hogy békén hagynak és rám sem néznek?Hiszen ha valakit nem kedvelünk akkor nem akarunk vele kontaktusba kerülni, nem?

Egyfolytában hallom, hogy rajtam röhögnek, meg úgy néznek rám mint egy leprásra, megdobják a fejemet narancshéjjal stb...

Tudom hogy gyenge lélek vagyok, de ez akkor is felettébb megalázó.

Mit kéne tennem? Már aludni sem tudok...

Anyukámnak nem tudok az ilyesmiről beszélni, nem olyan a kapcsolatunk, Apukám nem foglalkozik velünk(elváltak), barátaim nincsenek, pszichológushoz járok, de egyszerűen annyira szégyenlem ezeket a dolgokat, hogy nem vagyok képes elmondani senkinek, csak így anonimban...

MIT KÉNE TENNEM?Hogyan lábaljak ki ebből, és hogyan legyen újra jó(vagy legalábbis ne ilyen nyomorúságos) a hangulatom?

Köszönöm ha végigolvastad,tudom hosszú lett, ha válaszolsz rá akkor mégjobban.

15/l

2016. ápr. 6. 18:38
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
A te korosztályodban ez normális, nyilván nagyon nehéz annak elviselni akit kipécéznek az osztályban, de vigasztaljon a tudat, hogy minden osztályban vannak ilyen kiszemeltek. Amit tudok javasolni, igyekezz valamennyire, amennyire tudsz, beilleszkedni, legalább néhány barátot szerezni. És természetesen ne hagyd, hogy narancshéjjal dobáljanak, egyszerűen szólj, hogy idegesít és nem szeretnéd, persze nem biztos, hogy ettől abbahagyják, de szerintem még mindig jobb visszaszólni, mint szó nélkül tűrni.
2016. ápr. 6. 18:44
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Én is ugyan ilyen voltam, illetve vagyok még a mai napig is.

Szóval át tudom érezni a helyzeted, csak nekem annyi szerencsém volt, hogy engem levegőnek néztek és nem csesztettek.

Én is azt tudom javasolni, mint az #1 válaszoló, hogy szólj vissza és állj ki magadért és hátha egy kicsit jobban fognak tisztelni téged és ily módon, hátha barátkozni fognak veled.

Sok szerencsét és kitartást kívánok Neked a középiskolához!

2016. ápr. 6. 19:06
 3/11 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat. :)

Igazatok van, csak annyira nem merem magam megvédeni...Ha visszaszólnék nekik még én érezném magam a selejtnek...mondjuk így is, szóval mindegy.Meg olyan ez az osztály, hogy azt kell hallgatnom, hogy ezen a hétvégén ki hányszor fetrengett az árokban alkohol hatása miatt...Meg egyfolytában káromkodnak, az a menő minnél butábbak vagyunk, ki hány szekrényt/üveget tör be verseny folyik...Én ezekre nem annyira vagyok vevő...Egyébként hozzátenném, hogy az osztálytársaim 90%-a (szellemileg) nem buta, csak nem tanulnak.És elvileg ez egy nevesebb iskola(vagyis gimnázium), szóval tényleg nem értem, hogy miért ilyenek.A tanárok meg semmit nem tesznek, vagy röhögnek azokkal akik azt mesélik hogy milyen részegek voltak(pedig 14/15 évesek!!!), vagy szaktanárit/osztályfőnökit osztanak.

Na mindegy, majd csak valahogy túl élem.. :/

Köszi mégegyszer a tanácsokat, próbálkozok...

2016. ápr. 6. 19:23
 4/11 anonim ***** válasza:
Szükséged lenne legalább 1 barátra. Ahhoz meg kellene valami hobbi, szabadidős tevékenység, ami összehoz benneteket. Például sport, játék, vagy mondjuk ugyanolyan filmeket szerettek, vagy zenét, vagy valamit alkotni, most ne soroljam, valami, ami összehoz benneteket. Az én esetemben inkább az általános iskolában voltak ilyenek az osztálytársak. Később már több barátom lett, én azt hittem azért, mert érettebbek lettünk. Valahogy ki kell törni ebből az állapotodból, nert ez önmagát gerjeszti. De nem jó mindenáron valakikre rátapadni sem ,mert azok meg lehet, hogy rosszba visznek. Az én esetemben ez például az volt, hogy olyanoknál próbálkoztam, akik csak italozni szerettek, manapság meg még a kábszer is terjed. Később meg problémád lesz a társkeresésben is emiatt a zárkózottság miatt. Én már 60 leszek, és hasonló dolgokat éltem át ifjú koromban, és csak az törte meg a jeget, amikor egy társkereső irodán keresztül megtaláltam a páromat. Akkor kiderült: Jé van valaki akivel kötetlenül, szorongások nélkül el lehet bármiről beszélgetni, mert addig nem jött össze az ismerkedés nálam sem senkivel.
2016. ápr. 6. 19:28
 5/11 anonim ***** válasza:

Elég idióta osztálytársaid vannak, ha nekik ez számít "menő" dolognak.

Légy magadra büszke, hogy nem vagy ilyen és soha ne változz meg mások miatt csak azért, hogy befogadjanak, járd a saját utadat. :)

2016. ápr. 6. 19:28
 6/11 A kérdező kommentje:

Köszi a további válaszokat, segítettek. :)

Amire vágyom, az tényleg egy olyan ember, aki elfogad, és felhőtlenül tudok vele lenni...Próbálkozni fogok, keresek új hobbit, csak beszélgetést kezdeményezni lesz nehéz.

Jó hallani, hogy nem feltétlenül velem van a baj, csak az a baj, hogy az osztályom 95%-a ilyen a többiekkel próbálkozok beszélni.

:)

2016. ápr. 6. 20:21
 7/11 A kérdező kommentje:
És köszi a kedves véleményt! :)
2016. ápr. 6. 20:21
 8/11 anonim ***** válasza:
Én nagyon örültem volna, ha annak idején egy olyan barátom lett volna, mint Te kedves kérdező. :)
2016. ápr. 6. 20:32
 9/11 anonim ***** válasza:
46%
Menj el pszichiáterhez mást nem tudsz tenni :(
2016. ápr. 6. 21:57
 10/11 anonim ***** válasza:
Őszintén szólva szerintem ebben pszichológus nem tud segíteni. Én a helyedben átmennék egy erősebb gimiben, ahol értelmesebb gyerekek vannak, ott ként egy, két barátot szerezned, akik esetleg hasonlóak hozzád és egymást megértenétek ott senki nem piszkálna. Nem is értem, mi sem voltunk azért sokkal jobbak(én idősebb korosztály) vagyok, de sosem közösítettünk ki senkit már 15 éves fejjel csak azért mert zárkózott. Nem egy furi osztálytársam volt nekem is de sosem bántottuk őket, sőt volt akit próbáltunk bevonni a közösségbe... gy psichológus erre mit tudna mondani? Jóval idősebb nálad és ez olyan dolog, amit igazából neked kéne megoldanod.
2016. ápr. 7. 10:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!