Emetofóbiás vagyok. Aki küzdött hasonlóval hogy gyógyult ki? Írjatok légyszi mert tanácsra van szükségem.
Szerintem meg az emetofóba teljesen mindegy mennyire ritka vagy gyakori, egy ugyanolyan tüntet, mint bármi más szívás (szorongások, kényszerességek, depresszió stb.).
Mindenképp fordulj szakemberhez! Az enyémet sosem érdekelte ez a konkrét tünetem, (mert volt számos..), de terápiával megtaláltuk a gyökerét a dolgoknak, így ez idővel elmúlt.
Fóbiával még nem kellett "küzdenem", én a magasban félek, de nem attól hogy leesek, hanem attól hogy összetörik az amin állok és leesek.
(Példa:) Innentől tudatosítottam magamban, hogy az erélyeket úgy csinálják meg hogy több embert is elbírjanak, így ha többen vagyunk akkor sem szakadhat le. Így egy jó nagy fokkal nagyobb biztonságban érzem magam (bár mit ne mondjak a két hajszálrepedés az erkély falán nem annyira megnyugtató számomra, de ugyanúgy kijárok)
Érdekesség: fára mászni kis korom óta szeretek, egyszer 3-4 métert zuhantam, de még mindig nem félek fára mászástól.
S ezt átvetítve a te problémádra:
Miért fél az ember? Azért mert meghalhat, ez az első rangú félelem. Hányástól nem igazán szoktak meghalni az emberek.
Ha más ember hányása is kiakaszt, akkor gondolkodj el h miért, a fóbiát fogd vissza szimpla undorra. Nem árthat neked más hányása.
Ha mindez kihat arra is hogy nem mert enni társaságban (vagy inni) akkor keress egy olyan ételt amit nagyon szeretsz és apró (chips, mártogatós stb) olyan étel kell ami eteti magát.
Könyveld el magadban, hogy ez egy felesleges félelem és próbálj te magad ellene tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!