Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Emetofóbiás lennék?

Emetofóbiás lennék?

Figyelt kérdés

Tegnap előtt reggeli után iszonyatos hányinger tört rám, és azóta nem merek se enni, se inni, mert félek, hogy visszatér. Ha valaki a környezetemben rosszul lesz, és hány, akkor pánikroham szerű tüneteim vannak. :/ Mennyire normális ez?

17/L

2013. nov. 27. 05:21
 1/3 anonim ***** válasza:
Elég sokan vannak így. Én érettségi után pl. azért nem "mertem"kórházba menni dolgozni,mert féltem attól,hogy valaki hányni fog. Ha csak egy picit is émelygett a gyomrom nem ettem,hányinger csillapítót szedtem. Aztán miután lett 2 gyermekem nagyjából hozzászoktam,de még mindig zavar egy kicsit. Nem teljesen normális dolog ez,de ha nem befolyásolja a hétköznapi életedet nem fontos orvoshoz menni. Ha nagyon zavar keress fel egy pszichológust. Amikor hányingered van szedjél B6 vitamint,nagyon jó hányás,hányinger csillapító és nincs mellékhatása. Arra viszont figyelj oda,hogyha nem is eszel,de inni igyál,mert a kiszáradás okozhat hányást!
2013. nov. 27. 08:02
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszi. Ettem azóta háztartási kekszet, sótlan ropit, és teát ittam sok citromlével. Az émelygés is csillapodott.
2013. nov. 27. 08:40
 3/3 anonim ***** válasza:
Ez emetofóbia. Mgé elég gyenge de most mennj el fele szakorvoshoz. nem játék. nekem is igy indult aztán lefogytam 39 kilora mert nem mertme enni és ksiem mozdultam nehogy elkapjak valamit.
2014. febr. 19. 00:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!