PSSD probléma mitől jön ki? és hogy veszed észre?
Én két évig szedtem cipralexet és félévig negyed rivotrilt
utána új gyógyszert adtak a scippa.
de már elhagyó félbe vagyok
ezektől ki alakulhat ez?
napi egy tablettát szedtem. apám azt mondta egytől nem lehetséges. csak ha naponta valaki többször szedi.
ez igaz?
mennyire féljek tőle?
Szia!
Antidepresszánstól lehetséges PSSD, azaz Post-SSRI Sexual Dysfunction (SSRI szedést követő szexuális zavar). A cipralex és a scippa is az, mindkettő escitalopram hatóanyagú, SSRI típusú (de más, nem SSRI típusú antidepresszánsnál is előfordul). A Rivotriltól nem hallottam ilyenről.
Kérlek olvasd el a linket további információért:
Ha nálad nem alakultak ki a szedés alatt szexuális jellegű problémák, akkor jó hír, hogy te valószínűleg megúszod, bár van, akinél pont a dóziscsökkentéskor kezdődik. Fontos, hogy lassan kell csökkenteni az adagot, azonnal abbahagyni nem szabad. A legtöbb embernek, ha kialakulnak szexuális problémák, azok az abbahagyás után elmúlnak.
Csak ha a szedés után sem múlnak el a tünetek (hónapokkal, évekkel), akkor beszélünk PSSD-ről. Ha elolvasod a linken a tüneteket, ez nem olyan, amit ne venne észre az ember...
Amit apukád mondott az sajnos egyáltalán nem igaz. Ez a dózistól független, valószínűleg genetikai okai vannak, hogy kire hat így a szer, sajnos nem tudni jelenleg az okokat.
Üdv:
egy PSSD szenvedő
A PSSD (Post-SSRI Sexual Dysfunction vagyis SSRI szedést követő szexuális zavar) az SSRI (szelektív szerotonin reuptake inhibitor) típusú antidepresszáns által okozott komplex szexuális, érzelmi és sok esetben kognitív diszfunkció, amely tartósan fennmaradhat hónapokig, évekig, vagy meghatározatlan ideig az antidepresszáns kezelés befejezését követően.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!