Vásárlási mánia, vagy még egészséges? Hol a határ? Segítség!
Figyelt kérdés
Ijesztőnek tartom hogy a pénzem legnagyobb része ruhákra és cipőkre megy el. Nem drága dolgokat veszek, mert csak ösztöndíj és alkalmi diákmunkák a jelenlegi bevételem. A ruháim 70%-a turis, az újaknak meg a fele leárazáson vett. A szüleim fizetik a kolit és az ételt, ebből a pénzből sosem költök ruhára. De amit magamnak összekapargatok szinte mind elmegy rá. Hogy állhatnék le? Annak ellenére hogy nem vagyok gazdag úgy érzem veszélyeztet ez a dolog, mert kiskoromban és tinédzserként nagyon kevés dolgot kaphattam meg amire vágytam. Olyan mintha most nem tudnám kontrollálni, ha van egy kis pénzem, mert eddig sosem volt. 2-3 év alatt felhalmoztam kb. 100 ruhadarabot (összeszámoltam) és bár igaz hogy hordom is őket, félek mert mindig van újabb kiszemelt a kívánságlistámon. Már érzem hogy ez így nem oké, mert bár szeretem a cuccaimat, valódi boldogságot sosem a ruhák miatt érzek, hanem pl mikor az egyetemen sikeresen teljesítek vagy edzek egy jót... Sokszor tudatosan sikerül lemondanom dolgokról, és nem nulláztam le magam sosem, de szeretném elérni hogy szinte egyáltalán ne érdekeljen az öltözködés és csak akkor vegyek új ruhát, ha tényleg szükséges. Szégyellem is hogy hasznos dolgok helyett ilyesmire költöm a kevés kis pénzemet. Valami megoldás?#vásárlás #divat #pénz #öltözködés #rossz szokás #függőség #önértékelés #mánia #vásárlási mánia #Boltkóros
2016. márc. 25. 11:24
13/14 anonim válasza:
Jó sok idő eltelt a kérdés kiírása óta. Érdekelne a kérdező hogy van most a feltett kérdésével. Szerintem ha korábban nem tehetteeg érthető ha megteszi, hogy ami tetszik neki megveszi, de szerintem változtatni is tud, tudott a hozzáállásán, de mivel szezonális és folyton újabb divatok vannak sokan vannak úgy hogy megveszik ami tetszik nekil főleg akciósan. Nincs ezzel baj szerintem.
14/14 anonim válasza:
Engem is érdekelne, hogy àll
a kèrdező most, ugyanebben a cipőben jàrtam, én kislányom születése után tudtam leszokni a vásárlásról, átértékelődőtt az életem.
Szerintem ha az emberben már megfogalmazódik egy ilyen kérdés, az az első lépés a változás felé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!