Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi van velem? Miért látom...

Mi van velem? Miért látom magam kövérnek?

Figyelt kérdés

Mostanában gyökeresen megváltozott az önmagamhoz való viszonyuláson. Kövérnek, rondának tartom magam. Eddig kb. elfogadtam magam, de most ha belenézek a tükörbe, egy kövér, ronda lányt látok. Főleg a kövérséggel van bajom. 164 cm vagyok(még növésben), ami magában zavar, és 50-51 kg. Ha sokat eszem, bevonulok a fürdőbe és elkezdem hánytatni magam. Ha a szüleim rámkérdeznek, azt mondom elrontottam a gyomrom és hánynom kell. Még egyszer se sikerült hánynom, tehát semmi értelme. Miután eszek, rosszul érzem magam, és rászoktam a kalóriaszámolásra. Ha megnézek egy akármilyen filmet, az első, hogy csekollom a szinésznők magasságát és súlyát, csak azért hogy nyugtatgassam magam, hogy vagyok olyan sovány mint ők. A youtube-on sok TMI taget láttam(angol nyelven). Jó ha a testsúly kérdésig eljutok, már kikapcsolom, mert általában mindenki kevesebb mint én. A osztálytársaim közül egy-két fiú megjegyezte, hogy meghíztam. Ez még nem is lenne elég: megtetszett az egyik osztálytársam, és félek, hogy nem tetszem neki a külsőm miatt.Színötös tanuló vagyok, mindenki szerint jó eszem van. De nagyon kövérnek látom magam. Állandóan ezen rágódom, félek már bele fogok bolondulni.

14/L

2016. márc. 24. 15:14
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Sürgősen keressetek fel pszichológust, meséld ezt el anyukádnak is. Hánytatás súlyops betegségeket okozhat, ezért jobb ha nem csinálod.
2016. márc. 24. 15:22
 2/3 anonim ***** válasza:
Mindenkinek vannak - főleg ilyen korban - önbizalomhiányosabb időszakai, de a hánytatás már komolyabb pszichológiai problémára utal. Ugyanazt tanácsolom, amit az első válaszoló. Sürgősen pszichológus! Ne aggódj, anyukád szeret téged, aggódni fog, NEM kiakadni és leszidni, vagy ilyesmi.
2016. márc. 25. 06:29
 3/3 anonim válasza:

Dettó, ugyanez...

160 cm/50 kg.

Két hónapja 53 kg voltam, sikerült lefogynom 48-ra,de újra híztam két kilót.

Én is próbáltam már hánytatni magamat, de nem sikerült. Úgyhogy evés után mindig tornázok min. 10 percet hánytatás helyett. Vagy ha enni akarok(nem vagyok éhes, csak kívánom), akkor megrágom az ételt, aztán kiköpöm.

Mindenki azt mondja, hogy nagyon csinos vagyok, de én ezt egyáltalán nem így gondolom.

Elkezdtem szàmolgatni a kalóriàt. Naponta max 800 kcalt viszek be. Viszon van olyan nap, hogy alig eszek valamit, csak vizet iszok.

Ez az egész kb 10 hónapja kezdődött.

A ráadás csak az, hogy vámagdosom magamat, lassan 2 éve...

A szüleim semmit sem sejtenek belőle...d De ha tudnák is, akkor sem vinnének pszihológushoz, letudnák annyival, hogy hülye vagyok, és hogy hagyjam abba. :/

14/L

Ha gondolod írhatsz privátban:)

2016. ápr. 12. 16:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!