Már azt gondoltam jó az antidepresszáns, de mi történhetett?
Cymbaltát szedek január közepe óta 60-ast. Teljesen jó voltam tőle, azt gondoltam ez a gyógyszer bevált. Menstruációm utolsó napjaiban teljesen visszájára fordult, megint érzem a rossz tüneteket, főleg a szorongást?
Mitől lehet? Volt már másnak is ilyen?
voltam k-ra depis. És majdnem ki is szálltam a játékból.
most boldog ember vagyok célokkal és perspektívával.
És ehhez se pszichó nem kellett, de drog.
Ott van viszont az anyósom aki minden évben min. 2 hónapot benn van a pszichiátrián, mert hogy ő depis. És minden alkalom után egyre bolondabb. Tömik belé is a sok szemetet és 12 év alatt ezerszer rosszabb lett, mint volt az elején.
Más kérdés, hogy rajta is próbáltunk segíteni, de ő csakis az orvosokban látja a tudomány és minden bölcsesség csúcsát. Tehát ránk nem hallgatott és most már azt eszi amit főzött magának.
acélszív
Az antidepi, a neve ellenére, nem csak depresszióra való. Én sem arra szedem.
Azt nem mondtam, hogy apán állandó alázásának és anyám maximalizmusának köszönhetően nem kevés szorongásom is volt pláne, ha vizsgák vagy feladatok voltak előttem.
Nagyon fontos az önbizalom és önbecsülés visszanyerése.
Ennek több módja is van.
Először is ha kompetens vagy egy témában akkor ott nagyobb önbizalommal mozogsz. Tehát, ha tudsz főzni akkor nem érzed magad elveszettnek a konyhában és nyugodtan nekiállsz bármilyen ételnek.
Így voltam én is az élettel. Tanultam kommunikációt. Az emberekről is több mindent. Pl azt, hogy hogyan ismerjem fel a megbízható embereket. vagy hogyan szerezzek barátokat.
És ezt a felfogást alakítottam ki. Amelyik területen bizonytalan voltam arra ráfeküdtem és felhoztam a kompetenciámat. Pl pénzügyeknél. elolvastam egy jópár könyvet a témában (Robert Kyosaki például)
Ja és megtanultam kiröhögni azokat, akik elkezdtek gúnyolódni és kritizálni. Mert ha bajuk van velem az még mindig csak az ő bajuk.
Az önbecsülés megtartásának nagyon jó módja, ha becsületes vagy. A rengeteg bűnözőnek akik a börtönben ülnek semmi önbecsülésük nincs és soha nem is boldogok.
Ha viszont becsületesen állsz a dolgokhoz érdekes módon mintha a baj is elkerülne. Volt egy kollégám aki minden lehetséges módon próbált ügyeskedni ezzel nyerve némi pénzt. Pl lopta a céges autókból a gázolajat, suttyomban parkolt stb. De mintha mágnesként vonzotta volna a bajt. Több pénzt kifizetett különböző büntetésekre vagy károkra amik érték, mint amit megtakarított a kis akcióival és ráadásul így mindenki utálta és le is nézték.
És persze a táplálkozás. Mindig szedek elég vitamint. Vagy Lenkei -féle csomagot, vagy Vitaminkirályosat, esetleg Jó Közérzet vitamint. Azokban van tartalom és valóban használnak.
Szerencsére a párom is osztja ezeket a nézeteket.
A párom manapság már úgy van, hogy ha olyan vagyok, mint az ördög akkor rám szól, hogy Kalcium-Magnéziumot vegyem be mert mondjuk két hete elfelejtem bevenni és a hiánya látszik. Tehát a vitamin és ásványi anyag olyan anyag ami akkor okoz bajt, ha nem eszed meg. Mert hajtós életem van és sok fogy :) A mai ételekból viszont gyakorlatilag lehetetlen pótolni a megfelelő mennyiséget.
Dióhéjban ennyi. Persze fontos a mozgás is. Sportolni kell. Az is emeli az érzelmi szintet.
Ki kell tűznötök célokat magatok elé. Olyan célokat amik motiválnak is. Ha nem vagytok motiváltak onnantól jön a pangás, majd a depi.
Szorongásra az egyik legjobb módszer, hoy amitől félsz annak menj neki és csináld amíg a félelem ki nem fut és nem félsz többé. Ez durvának hat de működik. Én a telefonálással voltam így. Aztán nekimentem és addig hívtam embereket amíg már teljesen lazán ment a dolog.
Kb ennyi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!