Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Előfordulhat, hogy bipoláris...

Előfordulhat, hogy bipoláris zavarban szenvedek?

Figyelt kérdés

Elnézést, ha bő lére eresztem a történetet, máshogy nem tudom leírni/ átadni.

Na szóval, fiú létemre gyerekként rengeteget bőgtem. Kvázi minden sz*ron képes voltam sírni. A szüleim elintézték annyival, hogy "sírós a gyerek". Majd felcseperedtem, és elhagytam ezt a rossz szokást, vagyis nem teljesen. A mai napig bizonyos filmek, zenék, de még egyes szituációk is olyan impulzusokat váltanak ki belőlem, ami sírásra késztet.

Felnőtté válásom elején (20-21) egy borzasztóan depresszív életvitel vette kezdetét. Azóta eltelt 4 év, és az állapotom változatlan. Letargia, depresszió, levertség, a motiváció teljes hiánya.. ezek a mindennapjaim uralkodó tulajdonságai.

Próbálok célokat keresni az életben, új dolgokra szert tenni, új ismerősökre, új hobbikra, ami egy ideig segít, aztán visszaesek. Nagy elánnal nekiveselkedek az újnak, de rövid időn belül elveszítem az érdeklődést, a motivációt, és emiatt még inkább a gödör mélyére zuhanok.

Vannak napok, amikor kitörő optimizmussal ébredek, amikor elérem azt a stádiumot, hogy "minden jó". Viszont ezt a kérészéletű periódust hamar felváltja a depresszió.

Bátorkodtam utánajárni a jelenségnek, és szinte teljes egyezést találtam a bipoláris zavarban szenvedők tüneteiben. Orvosnál még nem jártam, viszont megvallom, nem is igazán érdekel a diagnózisa. Mára elértem odáig, hogy gyakran fontolgatom önnön életem kioltását. Nem az állapotom miatt, hanem mert nem találok benne értelmet, a saját létezésemnek. Mindenesetre öniróniában legalább nem szenvedek hiányt, ugyanis az öngyilkosság akkurátus tervezgetése, a lehetőségek analizálása szerfölött szórakoztató.

2016. márc. 16. 10:07
 1/3 anonim ***** válasza:
Egy érzékeny kisgyerek voltál, aki nem találta még meg az útját. Útkereséshez adnék néhány iránytűt, ha elfogadod, szerintem segítő abban, hogy magad találd meg az értelmét, ne mások mondják meg.
2016. márc. 16. 10:26
 2/3 anonim ***** válasza:
+1 - már hogy privben, de beleegyezés nélkül nem nyomulok. Az ilyen nekilendülés-csüggedés hangulatingadozás (nem kell rögtön betegségre gondolni, ez gyakori) mögött gyakran az áll, hogy túl "jógyerek" volt, és mindig megmondták, mit tegyen, és általában meg is próbálta megtenni. Az oktatásban pedig a legnagyobb probléma, ami az érzékeny-jó gyerekeken csattan: hogy a képességfejlesztés visszaszorul, a kreativitás lenyomva a mérhetetlen mennyiségű megtanulnivalóval szemben. Ez egy idő után csüggedést vált ki.
2016. márc. 16. 10:43
 3/3 anonim ***** válasza:

Igazából csak orvos tudná megmondani, de a bipoláris zavarhoz azért ennél több kell. Tudom, van ilyen ismerősöm.

Én is nagyjából ilyen vagyok. Inkább azt lehetne elmondani, hogy az optimista időszak a normális, és egy sima depresszióval, vagy hasonlóval álsz szemben.

Mindenképpen érdemes pszichológushoz fordulni. Ők tudnak segíteni.

2016. márc. 17. 09:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!