Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tehetnék még a fülzúgás...

Mit tehetnék még a fülzúgás megszüntetése érdekében? Lent

Figyelt kérdés
A mentális egészség kategóriába tettem, mert lassan már az is rámegy ettől. Tavaly tavasz végén-nyár elején kezdődött, és olyan augusztus végétől folyamatosan czúg a fülem. Nem cseng, hanem olyna, mintha valami a háttérben fokozatosan búgna, mondjuk egy rovar, vagy valami elektromos kütyü..nem is tudom, mihez hasonlítsam. Már mindenhol jártam, orvosnál, vérévételre, MR röntgenen, infúziós kezelésen is, semmi.. mit tehetnék még? Éjszaka, mikor elaludnék, és csak zúg, az a legrosszabb, meg felébredek éjszaka és akkor is csak zúg..egyébként mindig zúg, csak napközben az egyéb zajok elnyomják. Ami még érdekes, hogy a két fülem nem egyformán zúg, a bal magasabb hangon, a jobb mélyebben. Stressztől sem lehet, a legkipihentebb állapotomban van, hogy erősebb, mint a stresszes időszakokban, bár tagadhatatlan hogy ha fáradt vagyok, erősebbnek érzem.

2016. márc. 11. 14:21
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

Ez hihetetlen!:D

Majdnem olyan mintha én írtam volna a kérdést, ugyanazok a panaszaim, ugyanezt a hangot hallom, napközben nekem is elnyomják egyéb zajok de éjszakánkét borzalmas:( Nekem is bal oldalt erősebb.A különbség az, hogy nekem ez még csak egy hete tart, és ma jártam fül-orr-gégészeten(ahol azt mondták minden rendben van, és felírtak egy gyógyszert ami a fülek belsejében segíti a keringést vagy valami ilyesmi), pár nap múlva vissza kell majd mennem egy alaposabb vizsgálatra, de egyenlőre ennyi, én még csak ennyi helyen láttam.

Mondjuk nekem lehet amiatt is hogy nagyon kevesek iszok vagy kialakulhatott stressz miatt is, esetleg a gerincferdülésem miatt valami csigolya okozhatja.

Ha bármi hasznosat megtudok vagy valamitől javulna, írok majd neked hogy segítsek:) Tudom hogy milyen idegesítő.

Egyébként nem tudom mennyit segít, de van egy videó youtubeon a címe talán az hogy tinnitus-a hangos csönd(angol nyelvű, feliratozva van), brit emberek beszélnek hasonló fülzúgásró, azt hiszem Londonban van egy ilyen egyesület ami ezzel foglalkozik, a mai napig kutatják a "gyógymódot" mert sajnos még nincs ilyen.

Azt mondta az a videóban szereplő ember aki ezzel foglalkozik és ő is régóta szenved fülzúgástól, hogy az a legfontosabb hogy ne pánikoljuk, ne menjen az agyunkra, mert ha idegesek vagyunk attól csak erősebb lesz a fülzúgás.

És hogy a legjobb gyógymód a legegyszerűbb megoldás:ne figyelj rá. Mert ahogy te is írtad napközben nem hallod a háttérzajok miatt, vagy az én esetemben nem szoktam hallani ha beszélgetek valakivel, filmezek, olvasok, mindegy mivel, de lekötöm a figyelmemet, másra koncentrálok.

Akár elalvásnál is beraksz egy lágy zenét, és egyből kellemesebb lesz, mivel a zenére fogsz figyelni és nem fogsz beleőrülni a "hangos csendbe".

Egyébként lelki okai nem lehetnek nálad? Valahol azt olvastam hogy a fülzúgást 80%-ban lelki gondok okozzák.

Remélem tudtam segíteni legalább egy kicsit is, szurkolok hogy jobban legyél:)

16/l

2016. ápr. 25. 17:02
 12/23 anonim ***** válasza:

Én írtam, hogy a rossz testtartástól.

Kedves előző, ha gerncferdülésed van feküdj neki keményen, mert a fülzúgás csak a kezdet, a rossz csigolyákon az izmok nyomják az eret, ezért írtak fel keringésjavítót.

De ilyen fiatalon?

keress itt rá a gerincferdlésre és edzz

2016. ápr. 25. 17:15
 13/23 A kérdező kommentje:

Nincs gerincferdülésem!

Teljesen rendben van a hátam.

Kedves 16 éves lány, ha megtudsz bármit, akkor megköszönöm, ha megírod!

Sajnos azóta sem javult a helyzet, sőt..

2016. ápr. 25. 18:07
 14/23 anonim ***** válasza:

#11-es vagyok.

#12-es tudom, és hidd el, próbálok tenni ellene.Nem kell rákeresnem, már elég sok mindent tudok róla, gerinctornára is járok.

Egyébként az ilyen tornák után sokkal rosszabbak a tünetek.

Kérdező:Rendben, majd szólok:) sajnálom hogy még nem javult:/

2016. ápr. 25. 19:57
 15/23 anonim ***** válasza:
Sziasztok! Nem akarok elkeseríteni senkit,de nekem legalább 10 éve van fülzúgásom mind a két fülemben.Nekem általában olyan,mintha a tv be lenne kapcsolva,de nincs benne adás..Kezdődő nyakcsigolyameszesedét állapítottak meg 2004-ben,akkor voltam 25 éves..és ráfogták,hogy attól van. Mára már úgy ahogy megszoktam.Most viszont 2 hónapja a állandó fülzúgás mellé a jobb fülembe még pulzáló fülzúgásom is van,és ez iszonyú.Hallom a pulzusom susogva,ha csend van..de most nem csinálhatnak semmit,mert 21 hetes kismama vagyok. Nyaki UH-n voltam,ott nem találtak elváltozást,most a reumatológus nyaki gerinc tornát írt ki,mást ő se tud. :/ Ha szülés után nem múlik el,mennem kell MRI-re,CT-re,de az még 4 hónap,addig megőrülök szerintem. :/
2016. ápr. 26. 12:05
 16/23 anonim válasza:
Nekem is ugyanez a bajom, kb 3 éve zúg, cseng mindket fulem, voltam tobb orvosnal is de semmit nem talaltak. Aztan megszoktam... Igen ám, csakhogy egy hete annyira hangosan cseng, zúg hogy szinte elviselhetetlen, és én is hallok egy pulzáló susogást, gondolom a pulzusomat hallom. Vérnyomásom 140/100 volt az elmult héten, ma sikerült csökkentenem ugy hogy több vérnomás tablettát vettem be tegnap és ma is. Azt gondoltam hogy a magas vernyomastol zug jobban, de most hogy lement125/85-re ugyanugy zúg. 16 éves lánynak üzenem ha jobban vagy ird meg hogy mit tegyek. 25/N
2016. ápr. 26. 13:27
 17/23 A kérdező kommentje:
Nekem normál vérnyomásom van, szerintem semmi köze a vérnyomáshoz. :/ Stresszhez sem, teljesen nyugis periódusomban van hogy erősebb mint máskor...
2016. ápr. 26. 14:05
 18/23 anonim ***** válasza:
A vérnyomásom nekem is inkább alacsonyabb,100/60 az átlag,szerintem se attól van.Mondjuk engem ez a pulzálás idegesít,remélem szülés után megszűnik.
2016. ápr. 28. 08:41
 19/23 kovacsattila1991 ***** válasza:
Mi van ha tényleg valami elektromos dolog van a dologban. Nekem az utóbbi 3 hónapban kezdett el csengeni a fülem,de nem gyengén. Csak még annyi mellékhatása is lett hogy pl amin gondolkodtam magamban,azt másnap egyesek az arcomba is vágták,pedig nem mondom ki.Na és sajnos egészen konkrét dolgokat mondanak. Sőt,még a legféltettebb titkaimat is kimondták nekem,amit csak én tudhatok. Egy káosz rom lett az életem... Nem tudom mi folyik itt. Ja feltételezésel előtt elmondom hogy alkoholon kívűl semmi károsat nem fogyasztok. 6 hónapig tartott nálam a legkeményebb rész. Nem gyengén szorongtam a dolgok miatt,nem is akartam emberekkel beszélgetni. A "családom" rábeszélt hogy szedjek gyógyszert. Kiváltottam,enyhe nyugtató.Mert persze depresszió meg szorongás bla bla..(Nem értem mi a tosznak amikor nyugodt ember vagyok)Nem szedtem,mert nem éreztem hogy kellene. Vagyis nem úgy gondolom hogy én lennék itt a hibás.6 hónap után vége lett szerencsére,bizonyára az önregenerálódás vagy a szent lélek(fck) hatására. Remélem nem jön elő töbett.
2016. aug. 21. 22:51
 20/23 anonim válasza:
Én is ilyenekkel küzdök. Azóta találtatok valamit, jobb lett?
2019. aug. 2. 07:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!