Hogyan deríthetném ki egy aspergeres fiúról, hogy tényleg tetszem-e neki?
Segítsetek légyszi! Van a suliban egy aspergeres fiú, akinek - ha jól veszem észere a "jeleket" - akkor tetszem és nekem is elég szimpatikus. Viszont az a probléma, hogy aspergeres. Olvastam róluk a neten és sok helyen láttam, hogy ők ugye nem igazán tudják, hogy különböző helyzetekben milyen arckifejezést használjanak. Viszont észrevettem, hogy amikor messzebb van tőlem, akkor rámnéz olyan "tökaranyosan" :D, viszont amikor közelebb vagyunk (tehát pár méterre) akkor körülbelül a lehető leggyorsabban próbál onnan eliszkolni és akkor olyankor pókerarcot vág és nem is néz felém. :/ És ez itt a baj, hogy letámadni meg nem szeretném, viszont akkor, ha már egy gimibe járunk, akkor nem a neten szeretnék ismerkedni vele.
Ebben szeretnék néhány tippet, tanácsot kérni tőletek, hogy Ti mit tennétek a helyemben?
Esetleg, ha egy aspergeres is olvassa, akkor kérlek, írd le (akár privátban), hogy te hogyan reagálnál arra, hogy ha random odamenne hozzád valaki és beszélgetni próbálna veled.
A válaszaitokat előre is nagyon szépen köszönöm! :)
18/L
Köszönöm szépen, hogy válaszoltatok nekem! :)
Akkor megfogadom a tanácsot és szépen lassan próbálkozom majd. :) Ha pedig nem jön be, akkor tényleg marad a net. :D
Valami fejlemény?
Hogy mi a megfelelő technika, az a személyiségétől függ, hogy aspi, az nem elég. Milyen a helyzete az osztályközösségben? Kiközösített céltábla, vagy a fura srác egy-két fura haverrral? Általában ez a 2 jellemző.
Aspiként és a két típus közti átmenetként állíthatom, hogy ha az akkori énemhez közeledett volna a kérdéses lány, először arra gyanakodtam volna, hogy csőbe akarnak húzni, és érdektelennek mutattam volna magam. Tehát ha volt céltábla valamikor, először férkőzz a bizalmába. Kedvességgel, a dolgaink iránti érdeklődéssel meg lehet fogni minket annak ellenére, hogy tényleg nagyok a különbségek.
Szóval én is a netet javasolnám, az aspergeresek, és általában az autisták sokkal jobbak írásban, pl. így nem jelentkezik nálunk a gondolattorlódás miatti zavartság vagy összefüggéstelen beszéd, és akaratlan túl korai bizalmaskodást, vagy sértéseket is jobban el lehet kerülni.
És másoktól eltérően nem igaz, hogy írásban nem a valós embert ismered meg. Az autikra ritkán jellemző a nagyzolás. Akkor nem őt ismernéd meg, ha a közeledést személyesen próbálnád erőltetni. Ha az első körökön túl vagytok, már neki is könnyebb lesz személyesen.
Kitartás, megéri.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!