Miért remegek, amikor valami miatt stresszelek?
Sajnos pontosan ugyanabban a helyzetben vagyok,mint te.Nálam viszont nyugalmi állapotban is fennáll a remegés,bár nem túl észrevehető ilyenkor.(szerencsére)
Sok oka lehet,túl magas adrenalinszint,hormonális rendellenességek,pszichés okok stb...Én amúgy is alapból egy elég stresszes egyén vagyok,feltételezem,hogy elsősorban pszichés oka van a dolognak.
Én mindenképpen azt tudom tanácsolni,hogy menj orvoshoz,esetleg kipróbálhatod a Magézium+B6 tablettát,amit 1 hónapion keresztül szedj.A magnézium és a B6 vitamin az idegrendszer működésében játszik szerepet.
Nekem ez nem volt elég,így kénytelen voltam a propranololhoz folyamodni.Ez egy gyógyszer (nonszelektív béta blokáns),ami nagymértékben enyhítette (talán stresszhelyzetben szinte teljesen megszüntette a remegést az eddigi tapasztalataim alapján,bár még nem voltam olyan sokszor olyan helyzetben,hogy ezt egyértelműen kijelenthessem) a remegést.
Tudom,hogy egy nagyon kellemetlen szituáció ez,átéltem/átélem én is ezeket.Bár a propranolol megoldja a dolgot látszólag,nem tulságosan vagyok kibékülve a dologgal,hiszen ezzel az okot nem szüntettem meg,csak a tünetet.A remegésnek pedig valami áll a hátterében,amit ki szeretnék deríteni előbb utóbb.
Remélem segíthettem,bár a módszerem lehetőleg ne kövesd,amíg orvos nem látott. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!