Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Panikbetegeket, niktofobiasoka...

Panikbetegeket, niktofobiasokat keresek! Van valakinek kedve megosztani velem tapasztalatokat, hogy hogyan gyozte le az ilyen betegseget, vagy aki eppen benne van, mit szokott csinalni hogy elmuljon?

Figyelt kérdés
19/L. 2 eve lettem agorafobias, egy ideig elmult, de az iden mikor sok halalozas tortent a csaladban visszajott. Az ejszakakat egyszeruen kinszenvedes tulelni!!! Annyira utalom, olyan mintha kihunyanak a fenyek, elhalgatna minden, es ha rosszul leszek mar nem erkezik segitseg, mert sotet van. Valaki segitsen rajtam!!!

2016. márc. 1. 20:16
 1/9 anonim ***** válasza:
2016. márc. 1. 21:51
 2/9 anonim ***** válasza:

Szia Kedves Kérdező!

Sajnos most én is így vagyok...Nálam kb egy hónapja tart a non stop szorongás érzet, feélelem hogy hirtelen rosszul leszek...akkor érzem magam biztonságba ha van egy családtag melettem aki esetleg tud segíteni...félek attól is h rosszul leszek és kiderül h mentális problémám van akkor esetleg bolondnak fognak tartani :S

Nálam is most érzelmi megrázkódtatás miatt jött elő szerintem...Sztk-s pszichológusnál jártam de tele tömött volna nyugtatóval ás antidepresszánssal...ezekből nem vettem be mert nem ettől akarok jobban lenni, hanem mert tényleg javulok...Minden esetre a nyugtatót kiváltottam ha vmi nagyon durva roham jönne rám akkor beveszek egyet...

Mi segíthet ? pl nálam az segít h elhiszem , próbálom tudatni magammal, hogy nem vagyok beteg, nem kell félnem, maga a pánikroham a betegség, és nincs mögötte testi baj ...

Próbálom elterelni a figyelmem, pl vmi olyat csinálok ami megnyugtat...hülyén hangzik de mikor szorongok felmegyek facebookra és megnézem a képeket amiket feltettek, vagy elkezdek vicces fotókat nézegetni, megnézek vmi olyan sorozatot amit szeretek...(szívek szállodásj, stb...de csak vidám sorozatokat..híradót nem nézek !!!

továbbá életmód váltással...(torna, egészséges ételek)..kerülöm a koffeint...

Nálam aszorongás ahogy jön az este egyre erősebb...de olvastam erről hogy a pánikbetegek sokszor rosszul párosítanak élményt...pl ha valaki tömegbe lesz rosszul ,akkor elekzd rettegni attól h tömegben legyen....így ha tömegbe kerül már eleve nyugtalanabbá válik, előidézi a pánikrohamot....Én este lettem először nagyon rosszul és sajnos én is össze kötöttem a kettőtt...estfele mindíg nyugtalanabb vagyok....bár hogy próbálom fejben rendezni kezd könyebb lenni, kezdek nyugodtabbá válni...

Fel a fejjel !!! hidd el van kiút, de meg kell találni, ami nehéz feladat, de menni fog !!!én is még azon vagyok hogy rátaláljak jelenleg és újra teljes életem legyen ...

Írnál bővebben hogy mi van veled ? mennyi ideje tart ? mik a tüneteid ?

bocsi h hosszú lett

2016. márc. 2. 12:05
 3/9 anonim ***** válasza:
ja és ha valamit szeretnél még tudni, vagy csak beszélni valakivel aki megért akkor írj bátran !
2016. márc. 2. 12:10
 4/9 anonim válasza:

Szia! 10 éve vagyok pánikbeteg/depressziós, + bipoláris affektív zavar, egyéb szorongásos zavarral "ellátva". Nem győztem le, de nem adom fel. A válasz valahol mélyen önmagamban van, és megtalálom. Vannak hasonló érzéseim az általad leírtak között. Főleg éjszaka jelentkezik nálam is a nagyobb szorongás. Jelenleg antidepresszáns kezelés alatt állok, de nem hiszem, hogy ez a megoldás! Ez tüneti kezelés, és nem az okát szünteti meg.

-Üzenném azoknak az embereknek, akik ezen betegségeken röhögve leesnek a székről, hogy a legrosszabb ellenségemnek sem kívánnám ezen tünetek megtapasztalását! 29F

2016. márc. 2. 13:25
 5/9 A kérdező kommentje:
Sziasztok kedves valaszolok! Nagyon koszonom hogy oszinten irtatok az esetetekrol! Nekem ugy kezdodtt, hogy suliba mentem reggel es a buszon egyre csak gyult a tomeg. Le kellett szallnom annyira rosszul lettem es a kovetkezovel hazamentem. Ekkor kezdtem rettegni a busztol, igy a suliba jaras megoldhatatlan lett. 10. Osztalyt nem tudtam sajna befejezni. Senki nem ertette, azthittek lusta vagyok. Aztan kezdtem egyre jobban lenne, egy jo baratom hatasara aki eljott velem setalni, megnyugtatott az uton es mindenfele kozos programot talalt ki nekem es tamogatott. De hat o aztan jott a szeptember, kolis lett es nem maradt ram ideje. Attol is rettegtem hogy a boltba menjek, vagy ha elhagytam a kapunkat mar hanyingerem lett. Most karacsony kornyeken mikor visszajott, annyira eros lett hogy meg a sajat szobankban is rosszul voltam, ugy aludtam hogy vodrot tettem az agyam melle, mert mindig attol feltem hogy elhanyom magam almomban es megfulladok. Borzalmas volt. Most mar kicsit jobb de a hazat nem igazan hagyom el. Parom szeretne segoteni de nem tudja milyen ez, szerintem nem erti mert sosem elte at. Ejszaka a legborzalmasabb ahogy irtam nekem ia akkor erosodik fel. Kaptam beutalot en is pszcihiaterhez de nem jutottam meg el hozza, amugy is pont attol tartok hogy csak nyugtatokat irna. Olyan beszelgeto tarsra vagyok aki tudja hogy ez mennyire borzalmas dolog, nem arra aki csak tul akar lenni rajta es felirja a sok szart hogy huzzak mar kifele, majd a gyogyszertol elmulik. :( ilyenkor en is vidam dolgokkal probalom magamat lekotni, van mikor mukodik de meg nem tapasztaltam ki hogyan kuzdhetem le egyedul :( engem is egy fontos csaladtag nyugtat meg, biztonsagban erzem magam es kezd olyankor enyhulni a szorongas. Ti is nyugodtan irjatok nekem, kerdezzetek batran hatha tudok en is segiteni valakinek :)
2016. márc. 2. 19:52
 6/9 A kérdező kommentje:
Meg annyival egeszitenem ki, alig 15 voltam mikor kezdodott. Most 19 vagyok es megint van de sokkal rosszabb mint akkor. :( most torokgyulladasom volt, es tudja fene mitol azota is duzzadt es nagy a nyelvcsapom. Orvosunk szabin van. Minden este felek hogy megfog fojtani :( fogamat guztak egy honapja, begyulladt a heje es iszonyat fajt szuntelen. Feltem attol hogy allergias vagyok a fajdalomcsillapitora, de muszaj volt bevenni annyira fajt hogy gorcsosen sirtam. Na mikor bevettem mar nem a fogam hekye fajt, mindenfelet behaluztam hogy dagad a torkom szedulok, nem latok, nagyon rosszul vagyok.. Hat ez katasztrofalis volt. Igy nem lehet normalisan elni. Szerintem. Bocsi.egy picot hosszura sikeredett
2016. márc. 2. 20:02
 7/9 anonim ***** válasza:

Pont mintha magamról írnál, bár van annyi eltérés hogy én minden hova el tudok menni, én maga a fulladástól és az estétől félek ..

Ez akkor kezdődött mikor ért egy rossz hír, lelkileg a padlóra kerültem, később elkezdem érzni h vmi van a nyelvemen, azt hittem allergiás reakció...elkezdtem pánikolni, nem bírtam abba hagyni és dokihoz kellett mennünk....este volt, ügyeletre mentünk....az orovosnál nem pánikrohamként értékelték, ott is allegiás reakcióra gondoltak....nah azóta rettegek...

.most már minden nap fél 4 fele elkezdek még jobban rettegni h jön az este ....

Gyógyszert én is félek bevenni, állandóan attól félek hogy allergiás reakció lép fel és megfulladok .....

Még egy hülye probiotikumot és félve eszek meg ....

Nálam nem is a pánik roham ami most annyira erős hanem ez a non stop szorongás, rettegés ami néha múlik el csak ...

Pszichiáter ugye antidepresszánst és nyugtatót írt, de nem szedem őket...megpróbálok majd magán dokit nézni aki beszélget velem és nem csak meghallgatás nélkül tele gyógyszerezne...

most először ott tartok h fizikálisan vizsgáltatom ki magam hogy utána lelkileg tényleg el tudjam hinni hogy egészséges vagyok és talán ha el tudom ezt hinni akkor ezeket a félelmeket is legyőzöm....de mint ismerjük a magyar egészsgégügyet minden lassan megy, közben vívom a csatát magamban....

2016. márc. 3. 08:50
 8/9 A kérdező kommentje:

Hat ez nagyon durva!!! Jobbulast kivanok neked es mindenkinek!

Kepzeljetek, ma voltam haziorvosnal hogy 5 napja hosszabb a nyelvcsapom es felek hogy megjobban megdagad majd es megfojt. Szerinte allergias vagyok, irt fel cetirizint.

Szerintetek beszedjem?

Masik hogy teljesen para vagyok ejjel, nem tudok elaludni, annyira szorongok hogy valami bajom lesz hogy remeg a gyomrom, hanyinger, szedules, fulzugas es hang elcsuklasa jelentkezik. Ilyenkor kifele fordulok, mert ugy van az agyunk hogy a fal mellett. Parom alszik a falnal, en pedig kihajtom a fejemet hogy lelogjon a fold fele, ha esetleg hanynom kellene. Es csakis oldalt fordulva alszom vagy hason, mert hannyatt fekve felek hogy megfulladok ha hanynom kell. Ez mar szerintem durvan beteges. :/ ma is ahogy mentunk az orvoshoz nem volt tomeg de ahogy mentunk az uton elkezdett izzadni a tenyerem, emelyegtem es elkezdzem szedulni le kellett ulnunk egy padra a parkban. Annyira feltem attol hogy elkap a rosszullet, hogy tenyleg elkapott.

Csak es kizarolag ugy megyek el itthonrol, ha valaki elkiser, es a szatyromba dobok egy felliteres uveg vizet. Ez kicsit nyugtat.

Multheten egyedul elmentem bevasarolni, hogy de kiraly vagyok, majd en legyozom ezt a csunya agyszulemenyt:D a kasszanal a sorban allasnal elajultam. Na mondom magamban nem nyert probalkozas de nwm adom fel. Hozzatennem hogy kis szar varosban lakok. - masnap elindult a szoveg hogy a Kati lanya meg terhes.. O mondom az *******anyatokat... Ennyire unatkoznak az emberek. Nagymamam veszekedett velem hogy felelotlen fiatal vagyok, biztos a fium miatt hagytam ott a sulit is, marmeg terhes leszek es meg munkam sincs hat nem szegyenlem magam. Oooo mondom felgyujtom magam :DD olyan hanyas roham kapott el hogy a gyonrom majd kiugrott a hejerol az idegessegben. De mikor probaltam elmondani csaladon belul a gondomat, fogyatekosnak diagnosztizaltak finoman szolva.. Meg hogy kitalaltam egy sztorit a lustasagomra, hogy ne kelljen tanulni se dolgozni. Na hat mindegy.

2016. márc. 3. 13:55
 9/9 A kérdező kommentje:
Ezt azok miatt irtam le akik ezt netan elolvasa nyomnanak be olyan hozzaszolasokat hogy ez hulyeseg, probaljam meg szulokkel megbeszelni. (probaltam de nem jott be) vagy menjek pszchihologushoz-el se akarnak engedni mert lusta vagyok es kitalaltam egy ilyen betegseget magamnak. A rosszulleteimet ennek tudjak be. Senki nem hitt nekem, ezert keveredtem erre az oldalra, hogy itt talaljak hasonlo problemaval kuzdo embereket. En tudom mi bajom, kidiagnosztizaltam magamnak az ido alatt, de hat a csaladom sem itelem el, mert vegulis soha nem talalkoztak ilyesmivel es nem eltek at, nem tudhatjak mivel van dolguk vagy mi ez. Linkeltem anyunak multkor egy panikbetegsegrol szolo cikket, annyit irt ra hogy ne hogymar mindent elhigyjek, nincs nekem semmi bajom pihenjek. :( ez egy kicsit kiakasztott hogy pont o nem hisz nekem. Meg kihuzza magat a felelosseg alol, olyan ertelemben hogy sosem beszelget velem ilyesmirol. Ha szoba jon ez a tema temat valt hagy hirtelen valami dolga lesz. :( ezert szeretnek elsosorban meggyogyulni hogy tudjak meg tanulni (tunetmentes egy evben szereztem ehy okj-t) vagy dolgozni. Mert igy nem tudok elerni semmit es itthon pukkado depresszios tarsasaghianyos ember leszek stb gondokkal. Rohadt nehez ez
2016. márc. 3. 14:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!