Megéri elmenni a pszichológushoz? Mennyire tud segíteni? Tapasztalatokat várok.
Depressziós vagyok és szociális fóbiám is van szerintem. Krónikusan félek a vértől, érrendszertől és a többi belső szervtől. Kutyáktól is rettegem. Szeretnék ezekből a dolgokból "kigyógyulni". De szerintem nem bírnék megnyílni a pszichológusnak, mert nagyon zárkózott vagyok. Félek is elmenni. :/ A környékemen azt aki pszichológushoz jár, szó szerint bolondnak titulálják. Ettől is félek. Meg amúgy sincs annyi zsebpénzem, hogy menjek. A szüleimnek pedig SOHA nem lennék hajlandó elmondani.
Nektek tud/tudott segíteni a pszichológus? Nem túl drága? Tapasztalatokat és véleményeket várok. :)
Zoli!
Menj el ahhoz az orvoshoz, akihez tartozol. Mond el neki a bajod, és kérd, hogy segítsen. És ő elmondja, mit hogyan tegyél. Ez igazán ingyen van.
Ha nagyobb városban élsz, a gyerekjóléti szolgálatnál van pszichológus, aki ingyen is fogad. Iskolapszichológus esetleg?
Ha kipróbálnád, milyen érzés a gondjaidról beszélni, hívd fel az Ifjúsági Lelki Elsősegély Szolgálatot a 137-00 ingyenes hívószámon. Hétfőtől szombatig 9-21 óra között éred el Telekom vagy T-mobile számról (fülkéből is).
"Depressziós vagyok és szociális fóbiám is van"
Ezek tipikusan olyan problémák, amin tud segíteni a pszichológus (klinikai szakpszichológus végzettség szükséges).
Attól nem kell félned, hogy nem tudsz majd megnyílni, ha jó pszichológushoz mész, akkor nem lesz ilyen gond. :) Hogy miért, azt most nem írnám le, mert itt jól összefoglalják:
Ha még gyerek vagy, akkor sajnos a magánban fizetett klinikai szakpszichológus lehetősége nem elérhető, de keresd meg az iskolapszichológust, ő sokat fog segíteni neked! És őt az iskola fizeti. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!