Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Nem hiszik el hogy beteg...

Nem hiszik el hogy beteg vagyok. Mihez kezdjek?

Figyelt kérdés
Igazából én se tudom mi a bajom, a tüneteim köztött van egy alap tünet a figyelemzavar, a legsúllyosabb tünetem talán az hogy mikor tenni kell valamit hirtelen leblokkolok és nem tudom mit csináljak, tehetetlen vagyok. A szüleim csak azt vették figyelembe, hogy nincsenek barátaim, majd lesznek meg hogy ha pszichológushoz v pszichiáterhez akarok menni azok úgyse segítenek csak gyógyszerfüggő lennék. Mindenesetre elég depressziós vagyok, meg vannak olyan gondolataim hogy bárcsak megse születtem volna. :( Ja egyébként szeretnek a szüleim, meg kedvesek is velem csak ezzel idegesítem fel őket, meg kellemetlen helyzetbe hozom őket. A szeretetett mi sem bizonyítja jobban hogy ma a kedvenc kajámat csinálta anyukám, azt mondják koncentráljak a tanulásra, de ezek a problémák annyira elveszik mindentől a kedvemet..
2016. febr. 23. 21:06
 1/5 anonim ***** válasza:
50%

nekem úgy tűnik, azért akarod magad betegnek nyilváníttatni, hogy legyen mivel védekezni, amikor a tanulásról van szó

persze lustálkodni sokkal kényelmesebb,

de vajon célravezetőbb is?

segítő szándékkal írtam, amit írtam, nem bántásból

2016. febr. 23. 21:15
 2/5 anonim ***** válasza:
91%
Ez neked hol betegség? Nem vagyunk egyformák, van, aki gyorsabb cselekvésben és felfogásban is, van, aki kevésbé, de attól hogy lassabban reagál még nem rossz, vagy beteg, vagy kisebb értékű ember.Fogadd el magad, hidd el, akkor jobban is fogsz teljesíteni.
2016. febr. 23. 21:15
 3/5 A kérdező kommentje:
Ahogy látom itt sincs megértő ember, szted az normális ha egy ember figyelemzavaros? Ráadásul önmagába ritkán jelentkezik, ami nálam kizárt, inkább valami betegséggel együtt jelentkezik.
2016. febr. 23. 21:39
 4/5 anonim ***** válasza:

ha már felismerted a saját figyelemzavarodat, miért nem arra használod az energiádat, hogy figyelemfejlesztő dolgokkal foglalkozol, mintsem azért küzdesz, hogy betegnek nevezzenek vagy gyógyszereket kapj?

vagy mit is szeretnél igazából kivívni?

2016. febr. 23. 22:12
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Szerintem a depresszió okozza a figyelemzavart. Ezzel kéne szakemberhez fordulni. Szerintem próbáld meg a pszichológust. A szüleidet meg meggyőzheted úgy, hogy a pszichológus meghallgat, tanácsot ad, gyógyszert nem ír fel, azt csak orvos (pl. pszichiáter) teheti.
2016. febr. 24. 11:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!