Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Pánikbetegség lenne?

Pánikbetegség lenne?

Figyelt kérdés

Csak egyszerű gyerekorvosnál voltunk, amikor náthás voltam, de rákérdeztünk, hogy vajon mi miatt lehetnek ezek a tünetek, amik 2 hetente legalább előjönnek:

Amikor suliban vagyok gyakran rám tör a folyosón, osztályteremben vagy akár nem csak a suliban de a vonaton is:

Hirtelen elkezdek szédülni a szívem egy nagyot dobban és ilyenkor ki is hagy egy ütemet. (ilyenkor érzek a mellkasomnál egy furcsa, szorító, nyomó szerű de nem fájdalmas érzést.) Szaporán elkezd verni a szívem, izzadok és tompán hallani kezdek. Ez mind 1 percben, utána jobban vagyok. Bár egy kicsit fáradtabbnak érzem magam. A pulzusommal egyébként semmi bajom sincs.

Egyéb megjegyzésként ami nem tudom, hogy mennyire befolyásolja: Ez csak szeptember óta megy (amikor 9.-es lettem), és egészen kicsi korom óta mikor ülve beszélek az egyik lábam folyamatosan dobol, és ha az osztályteremben vagyok órán sokszor gondolok arra, hogy ki szeretnék menni a teremből. (Csak úgy semmi ok nélkül.)

2016. febr. 23. 16:32
 1/1 Helcsi444 válasza:
Egyértelműen előfordulhat, hogy pánikbetegséggel küszködsz, de a hirtelen, szapora szívdobogás egészen más problémákat vethet fel, én a helyedben elmennék egy szívorvoshoz a biztonság kedvéért.
2016. febr. 23. 17:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!