Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Valóban pánikbetegség?

Valóban pánikbetegség?

Figyelt kérdés

Csak egy egyszerű gyerekorvosnál voltunk amikor náthás voltam, de rákérdeztünk, hogy vajon mi miatt lehetnek ezek a tünetek, amik 2 hetente legalább előjönnek:

Amikor a suliban vagyok gyakran rám tör a folyosón, osztályteremben vagy akár még a vonaton is:

Hirtelen elkezdek szédülni a szívem egy nagyot dobban (ilyenkor érzek a mellkasomnál egy furcsa, szorító, nyomó szerű de nem fájdalmas érzést), szaporán elkezd verni a szívem, izzadok és tompán hallani kezdek de ez mind 1 percben, utána jobban vagyok. Bár egy kicsit fáradtabbnak érzem magam. A pulzusommal egyébként semmi bajom sincs.

Egyéb megjegyzésként ami nem tudom, hogy mennyire befolyásolja: Ez megy szeptember óta (amikor 9.-es lettem), és egészen kicsi korom óta amikor ülve beszélek az egyik lábam folyamatosan dobol, és ha az osztályteremben ülök sokszor gondolok arra, hogy kiszeretnék menni a teremből valamilyen oknál fogva.

14/L

2016. febr. 23. 15:47
 1/4 anonim válasza:
Szerintem Pánikbetegség,vagy tömegiszony.Mert ha jól értem,olyankor jön rád,ahol több ember is van.
2016. febr. 24. 20:19
 2/4 anonim ***** válasza:
Kérlek, ne állapíts meg otthon dolgokat. A pánikbetegség, az egy nagyon kemény betegség, ami pánikROHAMokkal társul. Neked nincs pánikrohamod, legalábbis én úgy tanultam, hogy ez nem az. Ez inkább a sok embertől van, tömegiszony, ahogy az első is gondolta. Ez az, a pánikbetegségnek más okai vannak, más a miértje, és nem csak ilyen helyzetekben jön elő, és másabbak a jellegzetes tünetek. Én azt tudom tanácsolni, hogy mesélj erről anyukádnak, és kérd meg, hogy derítsétek ki, mert ez így neked rossz. Hajrá, remélem rendbe jössz!:)
2016. márc. 16. 21:18
 3/4 anonim ***** válasza:

Ugyanigy kezdodott nalam is,teljesen normalisnak tartottam.Aztan volt egy panik rohamom.Fel evig semmi.Aztan nyaron volt egy es most az elmult ket honapban 3-szor volt.Suliban jott ram azt hittem meghalok.

Nekem is ilyen menekules vagyam van,es depressziora hajlamos vagyok (most perpill ketsegbeesetten 'hadonaszok' a boldogsag utan,megbecsulok es megkoszonok minden jo dolgot..)

Na bocs a vegere az offert

14/L

Ha gondolod irhatsz!

2016. márc. 16. 21:56
 4/4 anonim ***** válasza:
Jó rendben, depizzetek együtt, de ne beszéld be magadnak, hogy ez pánikbetegség! Ez valami más, ez nem az a roham. Mint írtam, ha van lehetőséged beszélj a szüleiddel, és nézzétek meg, hogy mi a gond, nehogy súlyosbodjon, és valami komolyabb betegség alakuljon ki, mint pl a pánikbetegség.
2016. márc. 17. 15:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!