Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Segítség kell? Talán valakinek...

Segítség kell? Talán valakinek lesz egy jó ötlete mert nekem már nincs.

Figyelt kérdés
A párom szerencsejáték és alkohol függő. Dolgozik a fizetése egy részét rendesen haza adja.Nem agresszív.De az a baj,hogy a szociális viselkedése,énképe,fejlődésre való hajlama egyáltalán nem létezik.Minden nap játszik sportfogadás,lottó,kaparós sorsjegy.Reggel nem vizet iszik hanem alkoholt,ha munkába megy akkor is.Onnantól kezdve egész nap folyamatosan iszik.Nem tudom,hogy csinálja de nem lesz részeg.Gondolom a szervezete már meg szokta.És ha nem marad pénze ezekre akkor is elkölti a pénzét.Ráadásul teljesen normálisnak találja ezeket a dolgokat.Próbáltam rávezetni,hogy ez nem normális de szerintem nem is érti miről beszélek.Hogyan adhatnám tudtára finoman,hogy jobb lenne neki is ha felkeresne egy pszichiátert? Nem szeretem már,de a közös baba miatt úgy gondolom,hogy emberi kötelességem segíteni neki.

2016. febr. 21. 08:48
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Most nem az a lényeg, hogy tisztán öltözik-e vagy sem, lerí róla az alkoholizmus vagy nem, a gyereked apja, szeretet őt, stb., hanem az, hogy alkoholista és segítségre van szüksége neki is, neked is, a babának is.

Ezt egyedül csak Te tudod megoldani, mert ő ezzel nem akar foglalkozni. Azért fontos neked lépned, mert felelős vagy már egy baba egészségéért is.

Az sem lényeg, mennyire kulturált, mikor és mit tesz vagy nem tesz, mióta vagytok együtt, hogyan kezeli ezt az ügyet vagy a családi ügyeteket stb.

A lényeg, vagy vársz és vársz, de akkor a stressz miatt a baba is sérülhet, a kapcsolatotok is vagy a baba a felnövésekor eltanulja az apja mintáját és ő is "választhat" valamilyen függőséget

Kérj segítséget pl. a háziorvosodtól, kihez fordulhatnál szaktanácsért. Elmehetsz a családsegítőbe is, mert ott is tudnak infókat mondani.

2016. febr. 23. 09:30
 12/15 anonim ***** válasza:

Ez lemaradt: ..."választhat" valamilyen függőséget ....

vagy segítséget kérsz, nem adod fel, véghezviszed a hatékony tervet, ezzel megvéded a születendő gyermeketek egészségét és talán a ti kapcsolatotokat is és elősegítheted őt a gyógyulásában.

2016. febr. 23. 09:34
 13/15 anonim ***** válasza:
A legtöbb alkoholistáról a szűkebb környezetén kívül senki sem tudja, hogy az. Kínosan vigyáznak rá ugyanis, és pont ez az oka, hogy önmaguknak sem képesek beismerni, hogy a pia erősebb, mint ők. Akin már látszik, aki nem ad magára, az már egy másik, a lezüllött kategória.
2016. febr. 24. 09:07
 14/15 A kérdező kommentje:
Hát igen nekem is ilyen gondolatok vannak a fejemben. HOgy majd látja a rossz példát és eltanulja. Én meg küzdhetek ellene egész életemben, hogy meg mutassam hogy az apja rosszul csinálja a dolgokat. Ergo meg utáltatom vele az apját. Néha azt gondolom, hogy jobb lenne még most elhagyni a nevemre venni ezt a gyereket és kizárni őt az életünkből. Végülis az első élettársa akitől van már egy gyereke amennyire csak tudta le redukálta a találkozás lehetősségét. Havi 1 alkalomra.
2016. febr. 24. 09:18
 15/15 A kérdező kommentje:
Még annyit hogy nekem is van már egy gyermekem az előző házasságomból. Ott végülis közösen döntöttük el hogy válljunk el. De a mai napig ha csonka családként is de együtt működünk mindenben és " közösen " neveljük a gyerekünket. Napi kapcsolatban maradtunk és a gyerek érdekében össze tartunk. DE a jelenlegi párom az most sem képes rá. A másik gyerekéhez nem ment már 2 hónapja sem.
2016. febr. 24. 09:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!