Segítség kell? Talán valakinek lesz egy jó ötlete mert nekem már nincs.

Az emberi kötelességből segítés jó dolog, persze. De sokan ezt félreértik, mert pont ezzel a hozzáállással, nyugodt légkörrel, támogatással biztosítják, hogy a szenvedélye megmaradhasson.
Ezen kívül a gyermekre is hatással van a családi stressz és nagyobb eséllyel alakulhat ki nála is majd függőség.
A lifenetwork-on van a Sokkoló függőségek c. műsor. Érdemes párat megnézni és az alapján segíteni, ha ő nem akar elmenni segítséget kérni.

Értem. Viszont a baba a méhen belül is érzi a stresszt.....
Attól, hogy valaki függő, lehet még jó ember is, csak valamiért így alakult az élete. Ha nem érez felelősséget a gyógyulásával kapcsolatosan, nem tesz lépéseket a függősége megoldásában, akkor egyértelműen annak a személynek fontos lépnie, aki a leginkább a környezetében van.
Nézd meg a Sokkoló függőségeket. Segíteni fog, hogy ki tudj alakítani egy hatékony tervet.

Figyelj! Ha csak a showműsor jut eszedbe erről a sorozatról, akkor nem érted meg a lényegét.
Nem feltétlenül azt kell követni, ami a műsorban van, nem csak azért érdemes nézni, mert érdekes vagy nincs jobb dolga az embernek, hanem felhasználni, kivitelezni belőle, amire az embernek lehetősége van, ill. átgondolni még a terapeuta válaszait, javaslatait és tanulni belőle annyit, amennyit csak lehet.
Ennek a műsornak a terápiás alapját, eljárásait alkalmazzák a pl. a közösségi pszichiátriákon belül is, mert jó terápiás lehetőség. (Első kézből tudom, mert szakember vagyok.)
Egyből ez jutott eszembe: hányan támadják pl. az eü. show-műsorokat ezért meg azért, de hány embernek nyitották már fel a szemét, hány ember jött már rá, mit is szükséges tennie X helyzeteben, mert megnézett ilyen műsort, majd a gyógyulás útjára lépett, mert már tudta, milyen lehetőségei vannak, mit kell tennie a gyógyulásához.
Nem a show a lényeg. Az a lényeg, mit vagyunk képesek belőle hasznosítani, tanulni.

Igen tudom, hogy nem fog megváltozni :(
Igyekszem keresni a lehetősségeimet és miharabb változtatni az életen.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!