Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Burnout szindróma esetén...

Burnout szindróma esetén közegváltás nélkül hatástalan a terápia. És ha az a közeg épp a munkahely amiből élek akkor közegváltás hogy lehetséges? De anélkül meg értelmetlen az egész.

Figyelt kérdés

Burnout szindrómával kerültem pszichoterápiára öngyilkossági szándékokkal (is). Az orvos első sőt inkább nulladik utasítása: ott kell hagyni de azonnal a burnout-ot okozó közeget. Csakhogy ez a közeg ahogy többnyire lenni szokott épp a munkahely. Oké ott kell hagyni a munkahelyet. Na de állj, hát abból élek! Hagyjam ott? És miből éljek? És miből fizessem a terápiát mert az is fizetős ám!

Az orvos csak a kezeit tárja szét ő erre nem tud mit mondani de azt megmondja hogy azonos közegben maradva a burnout állandósul és semmi változást nem érhet el a terápia.

Oké ezt értem és logikus is. Na de a kérdés akkor is áll: most mi legyen? A munkahelyet ott nem hagyhatom ez fix, mert zéró esély másikat találni amit meg találnék mondjuk gyári szalagmeló az meg még csak fokozná a burnoutot.

2016. febr. 10. 08:45
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

Mi közöd ahhoz? Ki vagy te NAV-os vagy mi?

Mi köze ennek egyáltalán az ügyhöz? Miért ha jól keresek akkor?

És ha rosszul akkor?

2016. febr. 10. 13:08
 12/22 anonim válasza:
Ha rosszul keresel, olyan állást bárhol találsz, ha meg jól keresel, akkor meg örülj neki.
2016. febr. 10. 13:23
 13/22 anonim ***** válasza:

Ezzel nem fognak leszázalékolni, hanem valami olyan pszichoszomatikus betegséggel, ami ennek talaján kialakul, és a munkavégzési képességed mellett az életminőségedet is jelentősen lerontja.

De nem akarlak ijesztgetni, nem biztos, hogy így történne.

"CSak leírtam hogy két opcióm van

a) ülök a süllyedő csónakban. Úszni nem tudok így ha elsüllyed nekem végem

b) Kiugrok még süllyedés előtt. Na de úszni nem tudok!"

Nem hiszem el, hogy nincs más. Mindig van más választás.

2016. febr. 10. 13:24
 14/22 anonim válasza:
Élsz még kérdező?
2016. febr. 10. 13:35
 15/22 A kérdező kommentje:

"Mindig van más választás."

Na ezt a dumát nyomta az előző pszichomókusom is. Ezért álltam fel és hagytam ott. Mert ez egy maszlag buborékduma.

Mert ugye a pszichomókus ül a fotelben és 5000-6000/óradíjért mondja azt hogy hát mindig van más...

Anyád. Óránként 6000-ért én is tudok ilyet pofázni. Főnököm sincs azt vállalok el akit akarok, ha szabi kell kiírom hoyg két hétig szünetel a rendelés aztán csók... Úgy tényleg nem olyan sötét...

2016. febr. 10. 13:36
 16/22 anonim válasza:
Nekem is pszihomókusnak kellett volna mennem.
2016. febr. 10. 13:42
 17/22 anonim válasza:
Volt már olyan dokid, aki meg akart dörrenteni?
2016. febr. 10. 13:48
 18/22 anonim ***** válasza:

"Na ezt a dumát nyomta az előző pszichomókusom is. Ezért álltam fel és hagytam ott. Mert ez egy maszlag buborékduma."

Az élet egyik nagy igazsága.

Szerinted is van választás, különben nem lennél itt, nem írtál volna ki kérdést!

"Mert ugye a pszichomókus ül a fotelben és 5000-6000/óradíjért mondja azt hogy hát mindig van más... [...] Főnököm sincs azt vállalok el akit akarok"

És te nem vállalkozhatsz? Megtiltották neked?

Biztos van olyan piacképes tudásod, amire lehet alapozni valamit! Két diplomát azért nem a semmire osztanak, pláne egyetemen.

Egyébként van egy harmadik lehetőség is - biztos gondoltál már rá - , de nem írtad le, hogy léptél-e ezügyben: az önkormányzaton belül nem tudnál más pozícióban, más jellegű munkát végezni? Felvetetted már ott ezt az ötletet?

2016. febr. 10. 13:53
 19/22 A kérdező kommentje:

"Biztos van olyan piacképes tudásod, "

Leírtam mim van. Piacképes? Volt 20 éve. Most a röhej kategória ahogy van főleg hoyg Lázár bejelentette a több tízezres leépítést.

És ugye lassan 50 felé közelgek. Kinek kellek? Ugyan.

2016. febr. 10. 14:18
 20/22 anonim ***** válasza:

Erre csak azt tudom mondani, hogy van egy üzlettulajdonos ismerősöm, aki lassan 50 felé közelgve úgy döntött, elég volt a bankból.

Persze nem ilyen hozzáállással lett sikeres.

Nem bántani akarlak, mert a burnout nem vicc, de rá kell lépni a gyógyulás útjára valahogyan. A kezdeti lépést már megtetted, és meg kell találni a lehetőséget erre, higyj benne, hogy meg is lehet! Nincs lehetetlen, csak tehetetlen! (És a tanult tehetetlenség egy másik súlyos probléma, ami sok embert érint Magyarországon - is.)

2016. febr. 10. 14:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!