Ez is anorexiának számítana?
Figyelt kérdés
Ha normális evéssel, és sok testmozgással fogy le valaki sokat, és a bmi 18,5 alá esik, az is anorexiának számít?
Tehát mindegy hogy hogyan fogy le, ha sokkal kevesebb a súlya mint kellene lennie?
2016. febr. 9. 18:04
1/7 anonim válasza:
Nem. Az anorexia alapvetően egy testképzavar. Itt az a lényeg, hogy ő saját magát milyennek látja. Ha egy nyilvánvalóan sovány ember (szándékosan nem írok nőt, mert ez lehet a férfiak betegsége is)kövérnek látja magát, azt testképzavarnak nevezzük. Ha ez párosul a kényszeres fogyókúrával, akkor beszélünk anorexiáról.
2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod!
2016. febr. 9. 18:25
3/7 anonim válasza:
ha kövérnek látja magát annak ellenére, hogy sokkal kevesebb a súlya, mint amennyinek kellene lennie, akkor igen. tévhit, hogy minden anorexiás napi fél almán él.
4/7 A kérdező kommentje:
Értem.
Néztem, hogy sokan vannak anorexiások akik azért eszbek 300-400 kalóriát ami tényleg nem egy fél alma.
2016. febr. 10. 21:40
5/7 anonim válasza:
ennek a 2-3xosát is megehetik, ha mellette fogynak
az egyik legextrémebb anorexiás (10es BMI), akit ismertem, napi 10.000 kalóriát is megevett, csak éppen kihányta mind
az anorexia nem az evéstől, hanem a hízástól való túlzott félelem
6/7 anonim válasza:
#5 Amiről t beszélsz az a bulímia. Mindkettő evészavar, de a tünetei mások.
7/7 anonim válasza:
nem, tévedsz
van a bulimia és az anorexia purgáló típusa
a kettő közti különbség az, hogy a bulimiás súlya normális, a purgáló anorexiás viszont alultáplált
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!