Mivel nagyon-nagyon sokan nem bírják elképzelni a reggelüket és a napjuk hátralevő részét kávé nélkül, ezért a kávét lehet drognak nevezni?
Figyelt kérdés
Végül is függőséget okoz.2016. febr. 6. 10:46
1/9 anonim válasza:
Nem csak drogtól lehet függni, de ez tényleg egy függőség.
2/9 anonim válasza:
olyan szempontból más, hogy ha pl. nincs itthon kávé egy hétig, akkor sincsenek elvonási tünetek.
Egyébként 4-5 csészével szoktam inni egy nap
3/9 anonim válasza:
Én vízzel, meg oxigénnel drogozom, nem tudom nélkülük elképzelni a napomat, utóbbi nélkül még az éjjelemet sem.
4/9 anonim válasza:
1. Nem minden drog okoz függőséget 2. A kávé okoz és definíció szerint is drog, akár csak az alkohol, a nikotin és a gyógyszerek is. Csakvezek ilyen meg olyan okból legálisak.
5/9 anonim válasza:
Amúgy a koffein elvonási tüneteibe bele lehet halni hirtelen elvonásnál. Ehhez nyilván már elég erős függőség kell, de van ilyen. Ilyettgeti ezzel a média a köznépet? Nem, bezzeg a marihuána az egyenes út a halálhoz, na persze...
6/9 anonim válasza:
A kávéban lévő koffein pszichoaktív szer, stimuláns.
7/9 anonim válasza:
Semmi baj nincs a kávéval, ez hülyeség.
8/9 anonim válasza:
A baj azzal van, hogy a legtöbb ember úgy képzeli, hogy a "drog"=baj, tehát ha nincs baj, nem drog. Meg legális is. Pedig a dolog nem ilyen egyszerű.
9/9 anonim válasza:
A függőség egy betegség. Aki függő (beteg) annak a kávézás valóban ártalmas lehet, mert nem tud mértéket tartani. Egy egészséges ember (nem függő) számára a kávé egy élvezeti cikk, amit jóízűen elfogyaszthat reggelente, esetleg délután. Mivel ő tud mértéket tartani. Nem a kávé okoz függőséget, hanem a függő ember issza visszaélés szerűen a kávét. Ő alapból függő nem a kávé teszi azzá. Aki egészséges abból napi 2 kávé nem csinál függőt. Mai világban nézhetünk mindent drognak, tudom te úgy érted legális (kávé, pia, cigi, tea) illegális (fű, eki...) Egészséges ember nem él vissza ezekkel, egy függő viszont igen, ez a betegsége. Túlzásba visz mindent ami számára jó, legyen szó bármilyen központi idegrendszerre ható szerről, vagy vásárlásról, vagy munkáról, vagy játékról, vagy szexről és persze az internetről. Egészséges ember számára ezek veszélytelenek. Függőséget okozni csak fizikailag lehetséges, ahhoz viszont az kell, hogy valaki már a személyiségéből adódóan függő legyen. Tehát a fizikai függőség csak egy tünet, ami a lelki gondokhoz vezethető vissza. Koragyerekkor és genetika. Kávézzatok nyugodtan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!