Miért mondják sokan, hogy nem alszanak a vizsgaidőszakban, meg kell a koffein az ébrenmaradáshoz, mert nincs idő aludni?
Nem vagyunk ugyanolyanok. Valaki már akkor nyűgös, ha nincs meg neki a 8 óra, valaki meg 5 óránál többet nem tud aludni.
Ezen kívül nagyjából egyetértek veled. Nem nagyon tudom elhinni, hogy ennyit hogy lehet masszívan koncentrálni. Én inkább kevesebbet tanulok, de akkor tényleg odafigyelek. Jogra járok, de nem tapasztaltam eddig, hogy napi 12 órákat kéne tanulni. Általában 2--től 5-ig, 7-től 9-ig és 11-től (hajnali) negyed kettőig tanulok.
Orvosis barátnőim is hasonlóan.
Ezt én se értem, villamosmérnökin vagyok, de sosem éjszakáztam még, mindig alszok legalább 7-8 órát, napközben, este tanulok, aztán lefekszek és másnap frissen újra. Lehet, hogy összességében kevesebb idő marad tanulásra, de egyrészt elég ez is, másrészt frissen sokkal hatékonyabb a tanulás.
Na meg én nem is hagyok semmit az utolsó napra :D
Szerintem sem lehet ezt csinálni.
Olykor előfordult velem, hogy a vizsga előtti éjszaka fennmaradtam. Az még teljesen vállalható. Az sem a legkellemesebb dolog a világon, de még túl lehet élni.
Persze nyilván emberfüggő, meg szakfüggő is.
Szerintem az égvilágon senki sem mondja ezt komolyan, hogy tényleg nem alszik.
Nekem ami a legdurvább volt, az is annyi volt, hogy minden nap felkeléstől lefekvésig kb 1 hétig tanultam. Hajnal 3-4-ig nyomtam és 10-11 körül keltem. Most ez lehet durvának tűnik, de ez is 6-8 óra alvás és én már ettől is mosott sz..r voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!