Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Tömegben való szorongás. Mit...

Tömegben való szorongás. Mit tehetnék?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Egy 20 éves srác vagyok. Tömegben, (ált tömegközlekedésen) rámjön a szorongás. Tikkelek és megfeszül mindenem. elején a tömeg miatt részben,

legalábbis azt hiszem. Utána pedig azért, mert úgy érzem hogy mindenki rám-rám néz és hülyének gondol mert tikkel az arcom, meg

nézek mindenfele, próbálom elterelni a gondolataimat. Ez mindennapos gond nálam. Észrevettem azomban, hogy amikor az emberek leszállnak

pl. a buszról, vagy villamosról, ahogy látom őket leszállni azonnal enyhül a dolog, és amint leszállnak azonnal elmúlik az egész. Nyugodt vagyok,

nem idegeskedek, nem tikkelek, egyszerűen "normális" vagyok. Próbáltam visszafogni, befolyásolni a dolgot, de nagyon nehezen, és nagyon kevés sikerrel.

Van amikor sikerül legyőznöm. Itthon össze vagyok zárva a testvéremmel. Nincs olyan percem, hogy egyedül lennék. Még tüsszenteni se tudok úgy, hogy azt

ne tudná valaki... szerintem ez lehet az oka ennek az egésznek, hogy kialakult... úgy 3 éve van ez.

2016. febr. 3. 19:42
 1/3 anonim ***** válasza:
Nem hiszem, hogy az az oka, hogy együtt laksz a tesóddal. nehéz ügy egyébként, vannak relaxációs, stresszoldó módszerek, az segít. Azt is javaslom, hogy igyekezz minél többször tömegbe menni, mert ha leszoksz róla, akkor már szinte lehetetlen lesz a tömegközlekedés és akkor gyógyszert kell rá szedni, ami nem túl kellemes dolog.
2016. febr. 3. 19:51
 2/3 anonim ***** válasza:

Keress fel pszichológust. Illetve a háti orvosod segítségért.

Szinte biztos, hogy elmúlik majd. 20 éves koromban és beszélni nem mertem mások előtt. Hideg kirázott még 10 deka párizsi kérése miatt is a közértben. És szerencsére elmúlt, rendszeresen tartok prezentációt közönségnek.

Kitartás, és ne félj segítséget kérni.

2016. febr. 3. 19:55
 3/3 anonim ***** válasza:
Bocsi az elgépelésekért, de úgy lázszik, még mindig felzaklat ez a téma.
2016. febr. 3. 19:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!