Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szerintetek autista tüneteim...

Szerintetek autista tüneteim vannak? 14/L

Figyelt kérdés

Két "fő" tünetem van;

Egyrészt csak matematikusan tudok gondolkodni. Ha valaki rámutat egy lányra, hogy "Nézd, milyen nagy melle van" rögtön visszakérdezek, hogy "Szerinted milyen méretű? 75/D? Ha például meglátok egy lányt, rögtön méricskélni kezdem a szememmel, hogy hány centi a combja legvastagabb pontja, a vádlija legvastagabb pontja, a csípője, a dereka, a melle. A "hány centi és hány kiló" folytonos szlogen. Csak számokra tudok alapozni.

A másik az, hogy egyszerűen ami nem érdekel, az nem érdekel, ennyi. Hiába olvasom el ötször az adott anyagot kémiából, egyszetűen nem vagyok képes felfogni. Van, amikorsiketül felkeltenem az érdeklődésemet, van, amikor nem. Ami érdekel, abban kutatómunkát végzek, mélyen beleásom magamat az adott témába - mindent tudni akarok róla.

Az ismerőseim azt mondják, hogy autista vagyok. Kíváncsi vagyok rá, hogy ez tényleg autizmus-e, vagy csak a sajátos szokásaim.

14/L

2016. febr. 1. 17:35
 1/5 anonim ***** válasza:
lehet, hogy aspergeres vagy, olvass róla, hátha magadra ismersz.
2016. febr. 1. 19:04
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Ennyiből semmi nem derül ki. Az autizmus ennél jóval összetettebb, nem csak pár tulajdonság és nem 14 évesen tűnik fel. Keresd meg az autizmus alapítvány kérdőívét, nagyon hosszú és részletes, kb. a 80%-a a gyerekkorra vonatkozik, mutasd meg a szüleidnek. Ha továbbra is gyanúsnak érzed magad, fordulj orvoshoz, téged még ingyen kivizsgálnak több gyerekpszichiátrián, pl. a Vadaskrtben vagy a Bethesdában, Autizmus alapítványnál.

Filmekből ismert sztereotípia, hogy minden autista matekzseni. Korántsem. Vannak köztük, akik pl. színek, hangok vagy a kettő ötvözete alapján látnak mindent (pl. én). Az meg, hogy ami érdekel, azt olvasod, ami nem, azt meg nem, egy teljesen általános emberi tulajdonság. Ajánlom a szakkönyveket, szülőknek szóló irodalmakat a témával kapcsolatban, valamint a szülőkkel való beszélgetést.

Üdv, egy aspi

2016. febr. 1. 19:46
 3/5 A kérdező kommentje:

4-es vagyok magántanárostul matekból, egyáltalán nem vagyok matekzseni.

Amúgy Asperger-szindrómás tüneteim vannak, de lehet, hogy csak a személyiségem ilyen. Már kiskoromban mondták a tanátok is, hogy autista vagyok. Szerintem inkább ezek a mentális betegségek állnak fenn nekem: kényszerbetegség (ez 100%-ig biztos), figyelemzavar, generalizált szorongás. Nem akarok elmenni diridokihoz.

2016. febr. 1. 22:01
 4/5 anonim ***** válasza:

Az autizmus nagyon összetett, az egész személyiséget jellemző állapot. Két tünet még nem tünet, ennyi autisztikus tünete kb. minden embernek van.

A vezető tünetek már egészen kisgyermekkorban jelentkeznek, a diagnózis során is azt veszik figyelembe, hogy óvodában mennyire voltak autisztikus tüneteid (ekkor csúcsosodik ki). Felnőtt korra a magasan funkcionáló autik többsége megtanul kompenzálni, így az már nem annyira számít a diagnózis szempontjából.

2016. febr. 2. 14:14
 5/5 anonim ***** válasza:

Abszolúte nem.

Sokkal inkább vagy ún. skizoid típus, erősen racionalizáló ember. És valószínűleg nagyon magas az IQ-d. (Nem számít az iskolai teljesítmény ebből a szempontból.)

2016. febr. 2. 17:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!