Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » 24 éves f. vagyok kb 3 évvel...

Freestyleman kérdése:

24 éves f. vagyok kb 3 évvel ezelött pánikbeteg voltam, kikezeltek gyógyszerrel amit el is hagytam, nincsenek rohamaim de néha néha vannak kisebb nagyobb tüneteim, amik el is mulnak. Tudtok választ a kérdésemre? A többi lent

Figyelt kérdés
A problémám az hogy hiába veszek levegőt nem elég nehezen veszem a levegőt. de mikor dolgozom, futok, vagy fizikai munkát csinálok akkor egyből elmúlik. régebben is volt néha ilyen de nem tartott sokáig. de mostanába egyre sűrübben van ez. Akkor a legroszabb mikor autóba ülök szerintetek pánikolok szorongok? vagy tüdőproblémám van?

2015. szept. 20. 19:06
 1/5 anonim ***** válasza:

A pánikbetegség gyógyszeres kezelése csak tüneti kezelés, nem szünteti meg az okot. Ha tényleg megoldást szeretnél, akkor inkább pszichoterápiára járj, az hosszú távú megoldást nyújt.

Egyébként igen, valószínű, hogy ezek is pánikrohamok, nekem is autóban jött elő, sokszor vezetés közben. Volt, hogy értem kellett jönni több száz km-re, mert nem tudtam hazavezetni - pedig azt hittem, már kigyógyultam, de nem...

Aztán a pszichoterápia TÉNYLEG kigyógyított, most már komoly stresszhelyzetben sem jön ki a roham.

2015. szept. 20. 19:11
 2/5 anonim ***** válasza:
A pánikroham kiteljesedésének az egyik bevált ( és mindig kéznél lévő) ellenszere, a lassú nyugodt lélegzés. Parancsolj nyugalmat magadra, mert a pánik önmagát erősíti.
2015. szept. 20. 19:37
 3/5 A kérdező kommentje:
Lassan veszem a levegöt de akkor se jobb, köhögès után mèg roszabb, de az a fura hogy amikor futok vagy fizikai munkát vègzek egyböl elmúlik akkor nem szervi baj ugye?
2015. szept. 20. 19:44
 4/5 anonim ***** válasza:

Ezt max egy orvos jelenthetné ki tudatosan, de az a légzés probléma nálam is fennállt egy ideig. Amíg fel nem világosítottak, hogy a pánik ellenszere a nyugalom. Persze pszichiáterhez is jártam, gyógyszeres kezelést is kaptam. Sikerült "megggyógyulnom" abból a pánikból. Persze nincs kizárva egy újabb...

Tudod, az influenzából hiába gyógyulsz ki, mert újra jöhet egy másik. És ez nem visszaesés...

2015. szept. 20. 20:36
 5/5 anonim ***** válasza:
Ez inkább erős szorongásnak a tünete, nem kimondottan pánik. Persze a pánikot is a szorongás váltja ki. Egy kivizsgálás sosem árt, legjobb esetben megnyugtat (egy kis időre).
2015. szept. 22. 13:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!