Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ártalmas a rivotril? Szedjem...

Ártalmas a rivotril? Szedjem vagy ne?

Figyelt kérdés
úgyérzem, hogy túl sokat gondolkodok, az agyam kb 2X olyan gyorsasága vetiti a gondolataimat (ez néha terhelő, meg tobbszor vannak hangulatingadozásaim) a rivotriltól olyan nyugodt vagyok, a jókedvemen sem ront és relaxáltabbnak érzem magam tőle. szedjem, vagy ne? orvos nem irt semmit, nem is voltam idegorvosnál soha..
2010. márc. 29. 08:50
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

9:45-ös

89%-kal hogy lehet ilyet írni, hogy a rivotril antidepi ?

2010. márc. 29. 20:48
 12/18 anonim ***** válasza:
Nah szóval mielőtt a sok hülyeséget elolvasod bár már késő. A rivotril-től igaz függő lehetsz de ahhoz szedned kell egy jó ideig, és persze attól függ hány mg-osat szedel mert minnél kevesebb annál könnyebb a leszoktatás. És ezt csak orvos írhatja fel magamról tudom mert szedem énis pánikbeteg vagyok de a rivotril nyugtató hatású szalé csak akkor szedd ha az orvos írja magadtól sose kezdj ilyet szedni mert nemtudod mik a mellékhatások.
2010. márc. 30. 00:50
 13/18 anonim ***** válasza:

"9:45-ös

89%-kal hogy lehet ilyet írni, hogy a rivotril antidepi ?"

A százaléknak ehhez mi köze?

Azért írtam, mert nekem azt mondta a doki, h depressziós vagyok, és hangulatjavítónak írja fel ezt a gyógyszert.

Ez mondjuk évekkel ezelőtt volt, még középiskolás voltam.

Láttam az utánam következő válaszokat, ezért kerestem google-ban, és bemásoltam a kérdezőnek.

2010. márc. 30. 09:39
 14/18 anonim ***** válasza:

Akkor valamit félreértettél anno.

Minden esetre eléggé biztosan beírtad, ahhoz képest, hogy tulajdonképpen nem voltál benne biztos. Na, mindegy.

89%=feltételezi, hogy utána szoktál nézni, mielőtt válaszolsz valamire.

2010. márc. 30. 21:04
 15/18 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Ne olvass Szendeit! Megrögzött beteges gyógyszerellenes. A Rivotril remek nyugtató, nem antidepresszáns. A hatásmechanizmusa ellenkezője a xanax-frontinénak. Ha csak addig szeded, amíg a depressziód elmulik (2-3 év), akkor rá sem tudsz szokni. A legfontosabb, hogy pszichiáterrel beszéld meg a dolgot. Én is szedem, napi 0,5 ős felét. Tényleg rendbentartja a gondolataimat.

2010. ápr. 1. 21:18
 16/18 anonim ***** válasza:

Igen Szendi megrögzött gyógyszerellenes, és ha nem is kell minden szavát szentírásnak venni, érdemes elolvasni, ugyanis a pszichiáterek mondhatni "megrögzött gyógyszer pártiak". (Ez alatt azt értem, hogy a pszichiáterek kezdik kétségbevonni a sokféle terápia hasznosságát, hatásosságát, így már inkább csak receptet írnak, ami nekik is kevésbé fárasztó. Holott vannak, akiknél a megfelelő terápia jobb hatást eredményez. e ha ki sincs próbálva...)

Ha összeadott a két nézőpontot megkapod az arany középutat. :)

2010. ápr. 2. 09:38
 17/18 anonim ***** válasza:

Na. A Rivotril nyugtató & görcsoldó. Ugyan úgy benzodiazepin, mint pl. a Xanax (előbbi clonazepam, utobbi alprazolam) - elég sok helyen olvastam a leszokásól - kinek erről nehezebb leszokni, kinek arról. Ez amúgy igen, elsősorban mennyiségtől függ - másodsorban meg attól, hogy azt a mennyiséget meddig szeded.

Az meg hülyeség, hogy 2-3 év után lehet csak ráállni a Rivotrilra. Hamar rá lehet arra szokni. És az sem igaz, hogy a Rivotril a leggyengébb nyugtató. Ezt meg szintén embere válogatja, hogy kinek melyik szer az erősebb. Forumokon olvastam ezt is, azt is.

A xanax (frontin - ahogy tetszik) leszokáson már túl vagyok (na az bitangpusztulatosan fostos), a Rivotrilról még nem tudok beszámolni. Nekem abból kicsit több megy most, mint kéne. A kettő közt volt szünet, de a második áterem átállított erre. Mind1.

Szóval:

Egyet értek a 03-29 10:12-es válaszadóval. Orvossal kell konzultálni, és ha nem akarsz pszichiáterhez vagy pszichológushoz menni, akkor ha van egy megértő háziorvosod, beszélj azzal. Orvosra mindenképp szükség van nyugtatók tekintetében!

2010. ápr. 8. 20:29
 18/18 anonim ***** válasza:

A leszokás fájdalmas és nehéz. Soha nem szedném be ha tudtam volna 16 évesen mikor a gimiből elküldtek neurológushoz mert nem tudtam aludni. Volt hogy nem szedtem évekig de volt hogy akkor helyette drogoztam vagy pl zabáltam nonstop

Nem megoldás a rivó. Talán csak ilyen extra vészhelyzetekre pánikroham stb.

Nagyon hamar hozzá lehet szokni

És a leszokás kvA fájdalmas szétroppantos a fogsorod minden izmod görcsben áll és vakarózol mint 1 bolhás .

Emellett folyamatos pánikrohamok meg inszomnia.plusz megaszar kedv plusz stressz . Én januárban mesét néztem éjjelente. Aztán pár hét után visszaestem meg nyáron is belekezdtem.leszokásba miután ugy ettem mint a pezt kidobtam majdnem kórház lett a vége.

Aljas DROG. De lehet gyógyszernek is nevezni merr eredetileg az de nem vélwtlwn hogy mire talaltak fel. Epilepszia. Na olyanom sose volt. Nehéz a leszokás. De ez függ sok dologtól. Ha sokat vagy egyedül ne kezdj bele a leszokásba ijesztő lehet. De sajnos a rivo nem vezet semmire csak függésre.

2018. okt. 15. 01:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!