Ártalmas a rivotril? Szedjem vagy ne?
Az fura, hogy nem voltál, mert a rivotril-t csak vényre lehet kapni. :S Persze manapság kezd alap háztartási felszerelésnek tűnni.
De nézd, a rivotril egy elég régifajta nyugtató, ez azt jelenti, hogy nagyon erős a függősítő hatása és a káros mellékhatása. Ha lehet menj el egy pszichiáterhez vázold föl neki a problémát, és legalább a megfelelő adagolással szedd. De készülj fel rá, ha egyszer elkezded szedni huzamosabb ideig, az azt jelenti, hogy életed végéig szedni fogod, hacsak nem határozod el magad a leállással. Ezek a régi nyugtatók majdnem kimerítik a "drog" fogalmát. Később egyre több kell belőle, mert nem hat. Az még egy kompromisszumos megoldás, hogy nem folyamatosan szeded, csak akkor, amikor már tényleg indokolt, a plafont súrolja a feszültséged.
(Tudom egy csomóan azt mondják a Rivotril a legenyhébb nyugtató, stb., ez igaz, de régi. És a régi gyógyszereknek sok a mellékhatása, és erős a függősítő veszélye. Vannak már újabbak, amik hatékonyabbak pl. a frontin. Én is azt szedem, de csak időnként. Volt már hogy folyamatosan szükség volt rá, 2-3 hónapig, de utána minden mellékhatás nélkül félre tudtam tenni.)
Azért mindenképpen menj el pszichiáterhez, mondjuk a legtöbbjük úgy áll hozzá, hogy ó csak nyugodtan, de hát nekik az az érdekük, hogy minél többen odaszokjanak, és a függőség miatt kénytelen is leszel.
A Rivotril egy erős kedélyjavító szer, nem nyugtató, hanem antidepresszáns.
Én szedtem egy darabig, meghalt egy barátnőm, ebből kifolyólag idegileg kissé labilis lettem, nekem segített, de orvos írta fel, és a legenyhébből szedtem napi egy negyedet. Semmi gond nem volt a leállással, egyik nap úgy gondoltam, h már jól vagyok, és többet nem vettem be.
Én azért a helyedben elmennék orvoshoz, és kikérném a véleményét.
Azért olyan nagy a homály a rivotril körül, mert gyakorlatilag minden mentális zavarra fölírják: skizoid zavarok, pánik betegség, kevert szorongásos depresszió, fóbiák és még sorolhatnám. Jó görcsoldó, ezért sok a fent említett betegségekre hatással lehet. De nem mindenkinél! Nem véletlenül van több ezerféle gyógyszer, és mindenkinél más hozza meg a várva várt eredményt.
A függősítő hatása nagyon erőteljes, persze a függésre hajlamos személyiségek még a cirkadiál ritmus (valdoxan) javítókra is képesek rászokni, pedig ezeknek elvileg nincs olyan agresszív függősítő hatása.
köszönöm a válaszokat. nem is gondoltam, hogy a rivotril ennyire káros lehet.
egyébként 18 at töltök és fogalmam nincs mit kezdjek magammal. pszichiáterben nem bizok, sem pszichológusban, úgyhogy hozzájuk nem fordulok. Valaogy a túl sok történet után, amit hallottam, arra a véleményre juttottam hogy, ők sem biztosak abban, amit csinálnak. Könyveket olvastam pszichés betegségekről, egyes pszichiáterek pedig még egyes betegségek fogalmával sincsenek tisztában. Honnan tudom jó helyre megyek-e? Tényleg tudnának-e segiteni? Ha az a pszichés betegség gyógyithatatlan, amiben szenvedek, akkor érdemes-e elmenni?
Vagy bemennék és egyszerűen azt mondanám, hogy rivotrillt irjon fel, mert kipróbáltam és segit, akkor azt gongolná, hogy valami ágrólszakadt függő vagyok, vagy egy majom, aki jobban tudja, hogy mit csinál, mint ő
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!