Akinél felnőtt korban diagnosztizáltak ADHD-t, milyen tapasztalatai vannak a gyógyszerszedéssel?
Találtam egy érdekes cikket. A főoldalon a harmadik téma a hiperaktivitás, figyelemzavar. Kicsit hosszú, de érdemes elolvasni.
Első válaszoló butaságot linkelt be.
Én is felnőtt ADHD-s vagyok. Ritalint nem szeretik felírni, strattera nagyon-nagyon drága. Marad a sima antidepresszáns ami nem kifejezetten az ADHD-ra való. Szerintem felnőtteket Magyarországon komolyan se vesznek figyelemzavarral!
A Ritalint meg egyáltalán nem ajánlom, mert hosszú évek közvetlen és közvetett tapasztalata (szakmabeli vagyok), hogy sok fiatal, aki Ritalinos volt, most elég intenzív kábítószer-fogyasztó vagy alkoholfogyasztó és elég sok az agresszív megnyilvánulás. Ha egy mód van rá, ne Ritalint!
A jó pszichoteraputa óriási segítséget tud adni a betegnek és a családnak egyaránt. Érdemes felkeresni olyan szakembert, aki nem csak 1 mondatot kérdez, aztán elköszön, hanem ténylegesen segít mindenkinek a családban.
utolsó!
Nem csak a drogfogyasztó hanem az aalkoholista, nárcisztikus-antiszociális hisztrionikus és borderline személyiségzavaros, depressziós, szorongásos beteg mind gyakoribbak gyerekkori adhd-s előéletnél!
A figyelemhinyos hiperaktivitás a pszichiátriai nagybetegségek (személyiségzavar, bipoláris, függőségek) melegágya ezért célszerű kezelni gyerekkorban mert ha ezt elmulasztják akkor felnőttként nagy lesz a gond!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!