Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Coaxilt és Rivotrilt/Frontint...

Coaxilt és Rivotrilt/Frontint lehet egyszerre szedni?

Figyelt kérdés
Csak én úgy tudom hogy a Coaxil antipedi , a többi meg nyugtató/szorongásoldó , mindkettőt ugyanaz a pszichiáter írta fel , de rivotrilt csak azután írta fel miután mondtam hogy nem szivesen szedem be coaxilt , de most úgy érzem hogy kéne még valami , beszedhetem akkor mellé vagy egyszerre nem szabad őket ?
2010. márc. 27. 20:13
 1/5 anonim ***** válasza:
semmiképp ne szedd be. előbb beszéld meg az orvossal.
2010. márc. 27. 20:35
 2/5 anonim ***** válasza:
Szerintem nem lehet, ezek elég komoly gyógyszerek, inkább konultálj az orvosoddal erről.
2010. márc. 27. 20:37
 3/5 anonim ***** válasza:
Ha a coaxil SSRI típusú antidepi lenne, akkor 100%-ra rávágnám, hogy nyugodtan, de mivel nem az, meg kell kérdezni, de majdnem biztos, hogy igen. A legtöbb antidepresszáns mellett egyenesen ajánlatos szorongásoldót is szedni, mivel az elején az antidepi durván tud rontani az állapoton és az ember könnyen leteszi emiatt még a hatás kialakulása (3-4 hét) előtt.
2010. márc. 28. 12:45
 4/5 anonim ***** válasza:
Semmiféleképp ne változtass az orvos által előírt gyógyszereken. Ha ugy érzed, hogy kevés a nyugtató, az mindíg az antidepi hiánya. Vagy antidepit kell cserálni, vagy nagyobb dózisba kell szedni. A rivotril és a frontin ellenkező hatású nyugtatók. együtt nem adják. A Rivotril a jobb hatású, szerintem. Orvossal konzultálj.
2010. márc. 28. 21:34
 5/5 anonim ***** válasza:

Ne beszéljünk sületlenségeket.

Az antidepit a szedése elején szinte mindig nyugtatóval együtt kell szedni. Nincs ellentétes hatás dolog, teljesen más típusú szerek és másképp is hatnak. Az első hetekben csak az antidepi mellékhatása, valamint a rosszullétekre ráerősítő hatása jön ezért KELL a másik.

Az, hogy kicsi a dózis, csak a 2. hónaptól lehet mérlegelés tárgya (egyébként sem szabad teljes dózissal kezdeni)

2010. márc. 28. 21:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!