Depresszió lenne? Ezt is befolyásolhatja?
Utánanéztem a tüneteknek,ezek alapján min den igaz volt rám. De ide is leírom:
-hangulatingadozások
-szinte semminek nem tudok örülni,nagyon negatív vagyok
-fáradékonyság
-táplálkozási zavarok
-nem tudok koncentrálni semmire
-értelmetlen dolgok vonják el a figyelmemet
-egyre jobban foglalkoztat a halál kérdése
-sok dolog irányában érdektelenséget érzek
Nem rég pedig vizsgálaton voltam mert hormonális problémáim vannak. És mint kiderült a stresszszintem konkrétan maximumon van.
A hormonháztartás felborulása konkrétan egy az egyben lehet az oka a depressziónak, így én azt tanácsolom, ne csak pszichológust/pszichiátert, hanem kezeltesd nőgyógyásszal/endokrinológussal a hormonális problémád.
Nekem pl a pajzsmirigy alulműködésem okozta a pánikbetegségem és amint azt sikeresen meggyógyítottuk, elmúltak a mentális problémák is.
Persze ha van valami konkrét lelki dolog, trauma vagy ilyesmi, amiről tudod, hoy annak köszönhető a depresszió kialakulása, akkor más a helyzet.
Nem történt velem semmi a múltban,amitől kialakulhatott volna. Normális életem van,barátaim és szerető családom. Csak az a baj,hogy túlságosan érzékeny vagyok és minden apró fájdalmat elnyomok. Illetve mint kiderült genetika,mert van a családban depresszióra hajlamos ember.
Mellesleg járok nőgyógyászhoz két éve mert vérzés problémáim vannak,amit valószínűleg a "rossz" hormonjaim befolyásolnak. De nem tud velem mit kezdeni,egyszerűen nem tudok meggyógyulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!