A depresszió gyógyítható pszichoterápiával?
Figyelt kérdés
2016. jan. 14. 16:48
1/9 A kérdező kommentje:
Próbálkoztunk ilyen -olyan gyógyszerrel, vagy nem hatottak semmit, vagy nem tudtam őket szedni... Plusz egy ismerősöm ilyet szedett a depressziójára évekig. Egyfolytában mindenen röhögött mikor szedte,de az élete romokban volt.. Jobban lett, évek múlva letette. Aztán jött egy nehezebb szakasz az életében, újra visszaesett. Akkor miben is segít a gyógyszer? Ezért gondoltam a terápiára, hátha hosszabb távú megoldás.
2016. jan. 14. 16:59
2/9 anonim válasza:
Abszolút gyógyítható, de nem két perces folyamat. Viszont jó terapeutával végleges eredmény érhető el.
3/9 anonim válasza:
Csakis azzal lehet igazán gyógyítani. A gyógyszerek mindig csak kisegítő kezelésként hatnak, ill. ha nagy baj van, akkor - mondjuk úgy - tűzoltásként.
4/9 anonim válasza:
Így van, ahogy az előző írja. A gyógyszer csak tüneti kezelés, a terápia viszont gyógyulást is hoz.
5/9 A kérdező kommentje:
Már csak azt nem tudom... honnan fogom tudni, hogy a terapeutám jó?
2016. jan. 14. 19:30
6/9 anonim válasza:
Próbáld meg magad kigyógyítani ebből! Akkor büszke lehetsz magadra ha sikerül! Célok kellenek és elhatározás.Pozitív gondolkodás.
7/9 anonim válasza:
# 5: nyilván csak magán pszichológus esetében van lehetőséged választani, ez esetben érdeklődhetsz, hogy kit ajánlanak, olvasgathatsz tapasztalatokat a kiválasztott terapeutáról a neten, stb. Én pl. így választottam.
8/9 anonim válasza:
# 6: Akkor is büszke lehet, ha segítséggel sikerül.
9/9 anonim válasza:
Eleve sokféle terapeuta képzés van. A legnagyobb ismeret anyaggal az integratív terapeuták rendelkeznek (KIP, ego-state, regresszió, Bradshow, Rossi, Ericksoni stb. módszerek)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!