Hogyan gyógyitható a derealizáció?
Figyelt kérdés
már egy ideje detto ugyanezeket a tünetetekt észlelem és eléggé zavar már , az elején nagyon rossz volt már beakartam feküdni a gyogyiba de idövel jobb lett , gyógyszert nem akarok szedni , valahogy máshogy nem lehetne ezt megszüntetni ?2012. dec. 11. 01:12
2/10 anonim válasza:
én sem vagyok magamnál mostanában,és nem tudom mit csináljak.
3/10 anonim válasza:
illetve ennél rosszabb nem lehet nálam,szóval lehet gyógyszert kell szedni.
4/10 A kérdező kommentje:
A deperszonalizáció olyan tartós vagy visszatérő élmény, amikor a beteg úgy érzi mintha elszakadt volna saját magától, külső szemlélője lenne saját érzéseinek, élményeinek. A kórkép esetében a deperszonalizáció mellett derealizáció is előfordul, amikor a környezet, a tárgyak, az emberek valószerűtlennek, idegennek tűnnek. Az egyes epizódok percektől órákig, ritkán napokig, hetekig is eltarthatnak, majd spontán oldódnak. A beteg a megváltozottság, elidegenedés érzése ellenére is a realitásban marad, amnéziával nem jár az állapot. A kóros élményekhez rossz testi közérzet, szorongás társulhat. Az időélmény megváltozik, a külvilág tárgyait a beteg néha kisebbnek vagy ellenkezőleg, nagyobbnak érzékeli. A beteg fél az állapot visszatérésétől, annyira gyötrőnek és kétségbeejtőnek éli meg. A betegség a serdülőkorban vagy a felnőttkor elején kezdődik. Lefolyása krónikus, többségében hullámzó lefolyást mutat, míg ritkábban tünetmentes időszak nélküli, folyamatos tünetek észlelhetők. Pszichológiai stresszel járó helyzetek után a tünetek kiújulhatnak. A zavar oka nem ismert, enyhébb formái nem tekinthetők patológiásnak. Múló deperszonalizációs, derealizációs élmény előfordulhat alvásmegvonás, ismeretlen helyre való utazás, traumatizáló élethelyzet, életveszély, halálközeli állapot kapcsán is.
2012. dec. 11. 11:03
5/10 anonim válasza:
Nem feltétlenül kell befeküdnöd a "gyogyiba". A háziorvosodtól kérhetsz beutalót a területileg illetékes pszichológiai/pszichiátriai ellátásra,ahol ingyen foglalkoznak veled.Szerintem menj el egyszer, beszélj erről egy pszichiáterrel, pszichológussal,hátha van gyógyszermentes megoldás amit ajánlani tud.Ha meg nem jön be a dolog, nem mész többet,semmibe nem kerül.
6/10 A kérdező kommentje:
azonis tul vagyok , végig hümmögte amig beszéltem , gyogyszert meg nem irt fel ..semmit nem segitett!!
2012. dec. 11. 20:14
7/10 anonim válasza:
1.Más tüneted vagy panaszod nincs, vagy bármi szokatlan amit tapasztalsz?
2.Mit mondott vagy javasolt a végén a szakember?
8/10 A kérdező kommentje:
de annyi hogy hiztam egy 5-6 kilot , annyit mondott hogy tereljem el a figyelmem. mondtam neki hogy azon vagyok.. de ha egyszer tényleg elterelem 2másodpercre ujra eszembe jut .. megmagyarázhatatlanul nehéz ezt figyelmen kivül hagyni ..
2012. dec. 11. 20:24
9/10 anonim válasza:
nekem egyre sűrűbb és tovább tart. De én lehet nem vagyok normális, de élvezem. ez az egyetlen állapot amiben kicsit is jól érzem magam. szégyellnem kéne de ez van.
10/10 A kérdező kommentje:
én eggyáltalán nem érzem jol magam igy..
2012. dec. 16. 21:53
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!