Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan gyógyitható a derealizá...

Hogyan gyógyitható a derealizáció?

Figyelt kérdés
már egy ideje detto ugyanezeket a tünetetekt észlelem és eléggé zavar már , az elején nagyon rossz volt már beakartam feküdni a gyogyiba de idövel jobb lett , gyógyszert nem akarok szedni , valahogy máshogy nem lehetne ezt megszüntetni ?

2012. dec. 11. 01:12
 1/10 anonim ***** válasza:
Ez mit is jelent?
2012. dec. 11. 02:15
 2/10 anonim ***** válasza:
én sem vagyok magamnál mostanában,és nem tudom mit csináljak.
2012. dec. 11. 10:09
 3/10 anonim ***** válasza:
illetve ennél rosszabb nem lehet nálam,szóval lehet gyógyszert kell szedni.
2012. dec. 11. 10:10
 4/10 A kérdező kommentje:
A deperszonalizáció olyan tartós vagy visszatérő élmény, amikor a beteg úgy érzi mintha elszakadt volna saját magától, külső szemlélője lenne saját érzéseinek, élményeinek. A kórkép esetében a deperszonalizáció mellett derealizáció is előfordul, amikor a környezet, a tárgyak, az emberek valószerűtlennek, idegennek tűnnek. Az egyes epizódok percektől órákig, ritkán napokig, hetekig is eltarthatnak, majd spontán oldódnak. A beteg a megváltozottság, elidegenedés érzése ellenére is a realitásban marad, amnéziával nem jár az állapot. A kóros élményekhez rossz testi közérzet, szorongás társulhat. Az időélmény megváltozik, a külvilág tárgyait a beteg néha kisebbnek vagy ellenkezőleg, nagyobbnak érzékeli. A beteg fél az állapot visszatérésétől, annyira gyötrőnek és kétségbeejtőnek éli meg. A betegség a serdülőkorban vagy a felnőttkor elején kezdődik. Lefolyása krónikus, többségében hullámzó lefolyást mutat, míg ritkábban tünetmentes időszak nélküli, folyamatos tünetek észlelhetők. Pszichológiai stresszel járó helyzetek után a tünetek kiújulhatnak. A zavar oka nem ismert, enyhébb formái nem tekinthetők patológiásnak. Múló deperszonalizációs, derealizációs élmény előfordulhat alvásmegvonás, ismeretlen helyre való utazás, traumatizáló élethelyzet, életveszély, halálközeli állapot kapcsán is.
2012. dec. 11. 11:03
 5/10 anonim ***** válasza:
Nem feltétlenül kell befeküdnöd a "gyogyiba". A háziorvosodtól kérhetsz beutalót a területileg illetékes pszichológiai/pszichiátriai ellátásra,ahol ingyen foglalkoznak veled.Szerintem menj el egyszer, beszélj erről egy pszichiáterrel, pszichológussal,hátha van gyógyszermentes megoldás amit ajánlani tud.Ha meg nem jön be a dolog, nem mész többet,semmibe nem kerül.
2012. dec. 11. 14:11
 6/10 A kérdező kommentje:
azonis tul vagyok , végig hümmögte amig beszéltem , gyogyszert meg nem irt fel ..semmit nem segitett!!
2012. dec. 11. 20:14
 7/10 anonim ***** válasza:

1.Más tüneted vagy panaszod nincs, vagy bármi szokatlan amit tapasztalsz?

2.Mit mondott vagy javasolt a végén a szakember?

2012. dec. 11. 20:18
 8/10 A kérdező kommentje:
de annyi hogy hiztam egy 5-6 kilot , annyit mondott hogy tereljem el a figyelmem. mondtam neki hogy azon vagyok.. de ha egyszer tényleg elterelem 2másodpercre ujra eszembe jut .. megmagyarázhatatlanul nehéz ezt figyelmen kivül hagyni ..
2012. dec. 11. 20:24
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
nekem egyre sűrűbb és tovább tart. De én lehet nem vagyok normális, de élvezem. ez az egyetlen állapot amiben kicsit is jól érzem magam. szégyellnem kéne de ez van.
2012. dec. 14. 02:38
 10/10 A kérdező kommentje:
én eggyáltalán nem érzem jol magam igy..
2012. dec. 16. 21:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!