Létezik olyan, hogy gyenge idegrendszer?
Hallhatjuk azt, hogy sokan panaszkodnak arra, hogy gyengék az idegei és nem bírnak el nagy terhelést. Nálam ez abban nyilvánul meg, hogy egy közepes mértékű stresszhatás (ami másoknak akár észrevétlen is lehet) eltúlzott fizikai reakciókkal jár. Nagyon szapora szívverés, légszomj, szédülés, végtag zsibbadás, hirtelen kihűlés stb. Meg szeretném fejteni az okokat, hogy erről én tehetek vagy sem. Hogy egyszerűen ilyen a testem, az agyam, vagy pszichológiai okai vannak és esetleg változtathatnék ezen.
Azt nem mondanám, hogy kerültem a stresszes helyzeteket, mindig is bátran szembementem a kihívásokkal, szóval az esetemben nem magyarázható szerintem a felelősség alól való kibújással. 19 éves korom óta önálló vagyok.
Sajnos most odáig jutottam, hogy nem merek szinte semmi stresszeset tenni, mert rögtön előjönnek a fizikai tünetek, amik rendkívül félelmetesek, gyakran az hiszem, hogy szívinfarktusom, agyvérzésem van, vagy totális idegrendszeri leépülésem, epilepsziás rohamom stb. Sajnos a sport sem megoldás a stresszhormonok csökkentésében, mivel nem tudok sportolni már. Amint ráülök a bringára tekerni, rögvest előjönnek ugyanazok a tünetek. Szóval összefoglalva, fizikai és mentális stressz is előhozza ugyanazokat a tüneteket.
Mi zajlik le az agyamban, testemben?
Van valaki aki esetleg hasonlón ment/megy át és tanácsot tudna adni, hogy merre van a kiút ebből?
Ezek lennének a gyenge idegek? Úgy érzem, hogy ezekről nem én tehetek, nem tudom irányítani azt ami a testemmel történik. Gyakran éjjel is utolérnek a tünetek, álmomból költenek fel.
Előre is köszönöm a segítséget!
Nagyon köszi az infókat, nagy hasznomra válnak. Gondolom nem a katéteres érfestést csinálták neked, hanem a CT-set. A katétereset csak súlyos esetekben csinálják nem?
Amúgy milyen tapasztalat volt, mennyire volta fájdalmas?
Igen, a CT-set. Semennyire nem fájt, a szúrás olyan, mint a vérvétel, a befecskendezést nem lehetett érezni, hirtelen meleg lett a mellkasom (szóltak, hogy ez lesz), de szerencsére nem váltott ki pánikot, nem volt kellemetlen. Utána annyi kérés volt, hogy legyek mozdulatlan a gépben.
Miután végeztünk, még egy órát kellett üldögélni a folyosón (ez a sotén történt), mert ha jól emlékszem, szédülni lehetett volna tőle, de rajtam kívül még vagy 10-en várakoztak, senkivel nem történt semmi, többen el is mentek korábban. Én kivártam, utólag sem lettem rosszul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!