Miért van az, hogy ha csökken a napfény a tél közeledtével, mindennél erősebb letargia és depresszió uralkodik el rajtam?
Minden évben a tél közeledtével szinte képtelen vagyok normális módon funkcionálni, nem tudok spontán beszélni, hétvégeken 14-16 órákat alszok, ráadásul az olyan hétköznapi feladatok is komoly lelki erőt, belső erőfeszítést kívánnak, mint a porszívózás, mosogatás, esetleg tisztálkodás. Ilyenkor tévézni sincs kedvem, csak fekszek a sötét szobában, nem jön a fejembe semmi gondolat, képtelen vagyok racionálisan gondolkodni, a telefonom kikapcsolom teljesen, a gép sincs bekapcsolva hosszú hetekig.
Mit tehetnék az ilyen erős letargia ellen? Ez valami súlyos depresszió lenne? Help, please!
22/F
Bizonyos mértékben valóban ahogy szürkül az időjárás = az ég, szürkül egy kicsit a hangulatunk is, de:
- amennyiben a szervezeted a nyár folyamán megkapott mindenféle vitamint, ásványi sókat, hasonlókat a friss zöldségekből-gyümölcsökből, akkor a mély depresszió tünet nem szabad, hogy előjöjjön
- főleg a szervezetnek a D-vitaminra, C-vitaminra van így télidőszakban nagyon-nagy szüksége, figyelj oda az étkezésre, keress olyan kajákat, amikben fokozottan vannak ezek jelen
- dobd fel a lakásodat és az öltözködésedet színes darabokkal, (párnákkal, terítőkkel, sálakkal a nyakadban, stb.) és rögtön vidámabb hangulatod lesz
- most még van rá lehetőség, tartózkodj minél többet a friss levegőn, ne zárd be magadat máris a 4 fal köz
- ennek az az előnye is meg van, hogy ismerősökkel találkozva, a velük való dumcsizás, stb. szellemileg frissen tart, és nem fogsz tudatilag beszűkülni!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!