Ez már bizonyos. Vagy pszichopata vagyok vagy szochippata. Tudok ellene valami kezdeni?
Heló ujra! Már volt egy hasonló kérdésem a témával kapcsolatban, és hár gyönyörű lett az eredmény mert nyiltan állíthatom hogy egy beteg ember vagyok.
Persze, tudom tudom. Hormonok meg a téveszmék. Hogyne.
Ha minden percben azon jár az eszed hogy a melletted lévő éles vasból készült virág tartót gyorsan felkapjad oda rohanj a barátodhoz (legyen ez bár ki akár egy szimpla idegen) és egy lökéssel fellökjed az illetőt és a bizonyos tárgyat belemártsd a hátába, nos igen ez teljesen normális majd kinövöm..
Az lenne a pontos kérdésem egyszerű kiváncsiságból, hogy ha e l mennék ezzel a problémámmal orvoshoz és hivatalosan is kijelentenék hogy egy őrült személyiség vagyok akkor azzal mit csinálnának? Hagynák hogy továbbra is békésen járjam az utcákat ahova kedvem tartja?
Vagy mik a legvalószínűbb eljárások ez ügyben?
Nem vagyok nagyon informált a témával kapcsolatban, lehet hogy értelmetlen a kérdés de azért örülnék (vagy ha nem is ) jó lenne azért ha tudnám a következményeket.
Nem azt kérem hogy legyetek evvel foglalatoskodó orvosok hogy olyan precíz választ adjatok csak szeretnék valamilyen alapon elindulni hogy azért mégis csak.. Okuljon valamit ez a szerencsétlen kis, kislány.
A válaszokat előre is köszönöm.
14/L
Mellesleg mostanában az önuralmam is kezd a sírba veszni.
Àltalában ha erős a késztetés akkor kiszoktam rohanni a wc-be ráharapok valamire mint pl a polómra és kibőgöm magamat és mindig de mindig el kell játszanom azt az agyammal hogy bemesélem magamnak hogy úgy is elkapnának a zsaruk és hogxy nem kell besegitenem meghalnak azok maguktol is akkor meg minek stb stb. Általában beszokott válni. A sírástól mindig elmegy a kedvem.
Általábab sok barátom van. De mikor ilyeb "késelős kedvemben" vagyok nem tudok máshogy fogalmazni. Akkor van az a rossz szokásom hogy önfeledten azt mondom neki hogy becsaptam átvertem hazudtam neki mindennel kapcsolatban magamról.
És végképp nem tudom miért de mindig ilyenkor elmondom neki hogx nem vagyok képes együttérzésre és szeretetre szóval sose éreztem a barátomnak. Persze eddig mindenkit földig sértett a momfsndom egyik barátnőm üvöltött is nekem egy darabig ledöbbenésében. Persze mikor megint magamnál vagyok akkor kivsit bánt a dolog hogy nem tudom teljes mértékben irányítani magamat.
Az előzöről még annyit hogy abban a pillanatban mikor véget vetek egy barátságnak. Valahogy élvezem a szenvedését.
Van egy jóbarátom viszont nála nagyon visszafogom magamat figyelek arra hogy nehogy olyan pillanatban jöjjön oda beszélgetni mikor nem alkalmas. Még ha nem is érzek semmit a közelében és né undorodoridom is a jedvességètől. Ezzel kapcsolatban utálom ha megölelnek "csak úgy" köszönésképpen hányingerem van tőle. Persze ilyenkor mosolygok és visszaköszönök. Ha egyszer elkezdek beszélgetni valakivel mindig szerzek egy új barátot. Amilyen gyorsan jönnek olyan gyorsan mennek ha velem barátkoznak.
Tudom nem szép sőt szörnyű egyesek szerint.
Én is így gpndoltam egy időben az ilyen embereket kerültem is. Aztán én is olyan lettem. Érdekes mert màr nem izgat.
Először gondoltam az öngyilkosságra az én hülye fejemmel hogy ne ártsak másoknak.
Aztán arra gondoltam hogy miért én haljak meg? Megölöm őket teljesen mindegy mert egyszer mindenki meghal. Akkor hát nem mindegy mikor?
Mostanában ezen kivül már nem érdekel semmi vagy olyan alapon cselekszem ha jó ha rossz higy;
Nem mindegy mit csinálok? Egyszer úgy is mindenki meghal és mindenki elfelejti amit csináltam. Meg én is. Szóval teljesen mindegy.
Hát általánosságban így gondolkidom. Bár vannak kivételes pillanatok. Akkor éppen az ágyban alszom.
*ragasztot hogy ne vinnyogjon. Ha mindennel készen vagy, amit meg szerettél volna tenni, akkor boldogság fog eltölteni. A te alkotásod lesz. Mindegyik különböző, fényképezd le, majd a gyűjteménybe tedd be a képet. Erősnek fogod érezni magadat, üdítő érzés lesz. De akkor is amikor elkezded, nem csak a végen.
Ha tényleg nincsenek érzéseid akkor ezt csináld meg. Legalább gondold végig hogy megcsinalnod. Ha tényleg orom tolt el, akkor egy kis cicaval, vagy egy csecsemovel képzeld el. Esetleg meditáció közben csináld, a jobb eredményért. Ha sikerült, akkor milyen érzés tolt el? Olyan amit én mondtam vagy bánat? Mert az igazi pszichopata aknák vagy szociopataknak nincsenek érzéseik. Ha jó volt, akkor ezt csináld meg napi 1 szé legalább, a gondolataid el fognak tűnni, vagy legalábbis megritkultnak.
Nos.. Öm nem tudon ennek mi értelme lenne...
Mellesleg semmi okom arra hogy kinyirjak egy macskát az állat ölés nem különösebben vonz. Szóval nem ölném meg a macsekot. Oké ha mondjuk elöttem mulna ki akkor nem sajnálnám mert mindenképpen meghalt volna. Az ember ölést azért tartom hogy mondjam.. Egyszerűen ha belegondolok izgatott leszek és ez jó érzés.
Bár nem tudom honnan jött ez a macskás ötlet..
A pszichopatak azert pszichopatak mert nincs buntudatuk, a szochippata pedig az aki nem tudja, hogy amit csinal bun.
Te tudod, hogy mas hataba kest doffni nem normalis, es az irasod alapjan van lelkiismereted.
Eroszakos kornyezetben vagy, elfojtott erzelmekkel es valoszinuleg tudatalatt effele gondolatokkal probalod levezetni a benned levo haragot, es akarod felhivni magadra a figyelmet (hidd el rengeteg gyerek "betegszik" meg csupan azert, hogy a szulei figyeljenek ra).
PSZICHOLOGUS! Es sportolj valamit.
Megnyugodhatsz te nem vagy se pszichopata se szociopata.
Ezzel próbálsz figyelmet generálni magadnak. Lásd: névválasztás.
Latszik rajtad hogy van lelkiismereted(macska),érzéseid, csak próbálod őket letagadni sajnos.
Sport mindenképpen ajánlott. Pszichológus szerintem meg nem. Ha sport közben is vannak ezek a kényszer gondolatok, csak akkor menj.
Mert ha nem magán pszichológushoz mész, hanem államhoz, ő ki fog állítani egy papírt róla hogy beteg vagy. Szüleid is megtudják. A későbbiekben pedig a munkahelyek közül csak nagyon kevés fog téged alkalmazni, mert bele kell írnod az önéletrajzi rajzodba. És hat ki szeretne beteg embert alkalmazni ?
Nehány kérdésem lehet?
Szüleid közül melyikük a szigorúbb ?
Melyiket "szereted" jobban? (Melyikkel jössz ki jobban, beszélhetsz sokat?)
Esetleg valamelyikük alkoholista?
Ha nem szeretnéd itt megválaszolni, írj privátban, ott tudunk beszélni.
Köszönöm a válaszokat.
És mindkettő szigorú.
Sajna nincs olyan nap mikor ne kiabálnának.
Mostanában elég frusztrált mind a kettő.
Főleg hogy az oka, hogy ki nem állhatják mostanság egymást.
Szóval nem csoda persze hogy velem is meg a testvéreimmel is ilyenek.
Mellesleg, a macskás gondolathoz hozzáfűzném hogy lelkifurdalást nem éreznék, öltem már meg állatot véletlenül, de különösebben nem hatott meg. (Persze azért nem hagytam ott az út közepén... )
Néhány napja majdnem elmondtam anyámnak a dolgot, mert már nem bírtam magammal, de végül nem mondtam semmit, csak azt mondtam hogy fáradt vagyok.
Ebből persze azt vette ki hogy szörnyen megvisel az hogy mostanában rossz jegyeket kaptam és hogy ez bánt, és akkor miért nem tanulok szorgalmasabban?
Természetesen a mostani állapotom miatt nem vagyok képes az órán leadottakra koncentrálni, már számtalan módon megpróbáltam valahogy bele vésni az agyamba az anyagot, bár nem sok sikerrel.
Anyám ezért zabos, apám azért mérges hogy anyám mindenért kiakad, a testvéreim még adnak a lapátra a viselkedésükkel, én pedig kussban fekszem az ágyamban egy kisebb nyársot, vagy valami sütésre alkalmas rúd szerűséggel (amit nem rég találtam a konyhában) kínzom a lábamat éjnek évadján.
Sajnos sportolásra nincs időm, egész nap tanulnom kell mint mondtam bár semmi értelme. És hétvégeken is ugyan ez a stájsz.
Szóval a sportolás kilőve. Várom a további ehhez hasonló válaszokat!
Szia!Eloszor is amit tudnod kell,hogy ha pszichopata lennel k**vara nem foglalkoznal ezekkel a gondolatokkal es itt sem kerdezoskodnel.szoval ez kizarva.
Ezek kenyszergondolatok.nekem is ugyanez volt par eve ,borzasztoan szenvedtem tole,feltem magamtol es feltettem masokat magamtol.viszont erdekes modon,mikor jottek ezek a gyilkos gondolatok engem is valami kulonleges kellemes erzessel toltottek el.valamifele izgalomnak neveznem.
Amugy en borderline-nak vagyok diagnosztizalva,plusz par extra kapcsolodik meg hozza.
Amugy szerintem Te probalod magadra vetiteni ezt a pszichopatia dolgot,valamiert imponal neked.De mar az irasodbol latszik,hogy kozod nincs hozza.
Ja,es kb nekem is 14 evesen kezdodtek a kenyszergondolatok,1-2 evig tartottak.azota szerencsere nincs ilyen.
Viszont szerintem okvetlenul keress fel egy pszichiatert,mar csak azert is,hogy megnyugtasson.meg ha nagyon szenvedsz tole,kaphatsz gyogyszert is(antipszichotikumot) bar ezt nem ajanlanam!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!