Nem tudok szeretni? Kellene csak ennyiért?
Sokszor jut eszembe a testvérem. Mikor megszületett minden ki azt kérdezte: "Na Borika, szereted a testvéredet?" Persze vágtam is rá a sablonos választ:"Igen!" De titkon mindig is elgondolkoztam: "Tényleg?" és ez vezetett odáig hogy NEM...
Mért kellene? Mára már undok, 8 éves... Folyton gúnyolodik, erőszakos játékokot játszik. És bármilyen érzéketlennek tünök, nem tudok szeretni csak mert a testvérem. Ő semmit nem tesz azért hogy szeressem. A szeretett nem csak "ugy jön" nem tudok szeretni egy ilyen embert csak mert a testvérem. És felteszem ezt másképp is: Tudnád szeretni a testvéred, aki sorozatgyilkos? Nyilván itt is lenne pár olyan aki azt mondaná: Igyen mert a testvérem! De ez engem sohasem késztett szeretetre. Szeretem a dédim aki mindig énekelt velem, szeretem Szidi nénit aki mindig olvasott nekem, de nem szeretem a testvérem aki mindig bunkó velem.
És ugyan ez van a kisgyrekkel is. Igazából én SOHA nem szeretnék gyereket. Mert egészegyszerüen nem tudnám szeretni csak azért mert én hordtam ki. Csak szenvednék miatta! 9 honap bálnahassal, válogatott ételek, fájdalmas szülés, és utánna csak szenvedsz egy értelmetlen lényért, aki csak sirni tud... NEM, nem tudom csak ennyiért szeretni... És sokszor fontoltam meg a kérdést: Tudnál szeretni egy 5 évest aki örökbefogadsz? És itt már más lett a válasz: IGEN. Összekötne vele a tudat hogy elhagyták, és én lehetek neki a 2.-ik esély... Egy 5 évessel már tudnék beszélgetni, mesélnék neki, ugy ahogy a dédim tette nekem és IGEN tudnám szeretni...
A kérdés csak az, van más is aki igy gondolja? Normálisak ezek a gondolatok?
14/L
Igen, normálisak a gondolataid, mert 14 éves vagy. Nem tapasztaltál még meg mindent elsöprő szeretetet, de hidd el, létezik, és képes vagy rá. Hogy a 8 éves tesód iránt nem érzel kitörő szeretetet, szintén normális.
Ha idősebb leszel, rá fogsz jönni, hogy a vérség nagyon fontos kötelék, és igenis számít. Sokat. Elítélni, megítélni egy rokont lehet úgy is, hogy szereted, látni a hibáit is lehet úgy, hogy szereted. A 8 éves tesód túl fiatal, vannak életkori sajátosságai, amik taszítanak téged, ez normális, mert idősebb és valamennyivel érettebb vagy (meg lehet, hogy ő fiú, bár ez nem derül ki, de ha így van, az is rátesz egy lapáttal).
Nem akarom letuszkolni a torkodon a "túl fiatal vagy még mindenhez" ideológiát, de ez a helyzet. Ha felnősz, szerelmes leszel, és teljesen éretten fogod a kapcsolataidat értékelni a családoddal, rájössz majd, hogy ez bizony erős kötelék, a szeretet mindig ott van, csak nem mindig mindent elsöprő, hangos formában.
A "nem akarok gyereket" eszmefuttatás is normális a te korodban, a helyzet az, hogy 14 évesen még nem kell, hogy akarj, hisz magad is gyerek vagy. Ha majd 30 évesen nem akarsz, azt már lehet végleges lehatározásnak gondolni. Ha szerelmes leszel, átértékeled magadban ezt is, másképp fogod látni a vérségi kötelék jelentőségét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!