Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ugy erzem hogy pszichologushoz...

Ugy erzem hogy pszichologushoz kell mennem, de hol kezdjem?

Figyelt kérdés
Sajnos mindig is nagyon sok problema vett korul, es vannak dolgok amik meg mai napig kavarodnak bennem, illetve most ott tart a helyzet, hogy ismet sok a probla,sztessz, es ugy erzem nem tudom kiadni magambol. A parom sokat segit, mindent megbeszelek vele, de mintha nem lenne eleg, egyszerien mar ugy erzem, hogy a betegsegeim es a sok sok minden felemeszt, nem tudok tullendulni rajta, barmennyire is szeretnem. Jo tanulo voltam mindig, de most nehezen megy, sokat rontottam, eletemben eloszor va olyan targy amibol bukasra allok, pedig jovore erettsegiznem kellene. Van mondandom boven, de megis hogy kezdjem? Mivel? Mit mondjak, mit tegyek? Kezdek ketsegbe esni.

2015. dec. 10. 16:28
 1/8 anonim ***** válasza:
Nem igazán értem, mit is kérdezel. Ha pszichológushoz akarsz menni, akkor keress egyet. Meg azt sem igazán értem, hogyha elmondod a bajodat bánatodat, attól fogsz meggyógyulni? A szüleid nem tudnak segíteni?
2015. dec. 10. 20:09
 2/8 A kérdező kommentje:
Nem tudom hova mehetnek ezzel a problemaval, a kerdes arra iranyul hogy mivel kezdjem, hova menjek. Van iskola pszichiater, de azt mondjak nem a legjobb. Sajnos anyagilag meg allok ugy, hogy 1-1 alkalomert 10.000reket hagyjak ott. Nem, tisztaban vagyok azzal hogy csak en segithetek sajat magamon, de talan az orvos segitene, a problemak tudtaban adna iranymutatast, tanacsot. Nem a szuleimmel elek. Anyukam es apukam is kulfoldon, parom szuleivel elek. Tisztaban vannak azzal hogy valami nincs rendben velem, legalabbis erzik. Anyukam epp most figyelmeztetett a bukas miatt is.. szoval nincs itt mellettem, de o is latja hogy valami nem oke. Parommal megsoktam beszelni mindent, de meg sem eleg, ugy erzem ettol fuggetlenul bennem maradnak a dolgok, es mas megoldas kell.
2015. dec. 10. 21:00
 3/8 A kérdező kommentje:
Kezdem azt erezni, hogy depresszios vagyok. Lassan mar nem igazan tudok orulni semminek, ha megis, az sem tart sokaig. Nem tudom, hogy csak en tulzok, vagy tenyleg mennem kellene orvoshoz, de hogy mar nem tudok a sok stresszel es problemaval egyedul megkuzdeni, az biztos.
2015. dec. 10. 21:02
 4/8 anonim ***** válasza:

Hol kezdjed?

1./ Keresel egy olyan pszichológust, aki kiképzett terapeuta, lehetőleg mélylélektani módszerekre (KIP, ego-state, regresszió, stb.).

2./ Felhívod telefonon, megkérdezed a kezelés körülményeit, módszer, időtartam, ár, hely.

3./ Ha elfogadod a feltételeit, megbeszélitek a kezdés időpontját.

2015. dec. 10. 21:56
 5/8 A kérdező kommentje:
Mint irtam sajnos nem tudnam kifizetni a pszihologust, mar korbe neztem a kornyeken arak teren, es sajnos nem menne anyagilag. Az iskola pszihologus pedig csak iskolai ugyekkel foglalkozik, nekem pedig nem ott van gondom. Ezert vagyok ketsegbeesve.
2015. dec. 11. 14:27
 6/8 anonim válasza:
Ha emiatt bukasr allsz az igenis iskolai ugy, akkor is ha az okai nem csupan iskoai erdetuek! Engem meg par eve elkuldott egy tanarom mert vele nem ereztem ugy h meg tudnam beszelni mi a gondom. A pszihologus kedves volt de abban igazad van h nem tud sokat segiteni ugy tettlegesen es en emiatt kicsit feleslegesnek ereztem de aztan rajottem h mar csak az h vkivel oszinten atbeszeltem es megnyiltam az is segitett... Menj el, probald meg mert veszteni nem veszthets rajta
2015. dec. 11. 19:52
 7/8 A kérdező kommentje:
Ertem.. koszonom a valaszt, mindenfelekeppen megprobalom az iskolai pszichologust.
2015. dec. 12. 15:53
 8/8 anonim válasza:
Miért nem kérsz TB finanszírozott pszichológust? Vagy ha olyan a háziorvosod akkor ,,felírhat" pszichiátert is. A legközelebbi kórházban kérdezz rá mik a lehetőségek :)
2015. dec. 12. 21:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!