Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Kicsit ideges vagyok. Járjak-e...

Kicsit ideges vagyok. Járjak-e egyáltalán tovább pszichológushoz?

Figyelt kérdés

Az üldözési mániám miatt elkezdtem járni egy pszichológushoz. Egy elvileg elismert szakemberhez mentem el, és elkezdtük a pszichoteráptiát. Megvolt a 3 bevezető alkalom, és fontolgatom hogy nem járok tovább mert drága pénzkidobásnak érzem és kicsit fel vagyok háborodva.

Ezen a 3 alkalmon nem volt semmi csak 98%ban én beszéltem, semmiféle támpontot nem adott, semmi tanácsot, mi a baj velem vagy mi nem? Mindössze csak ilyeneket hogy "ez biztosan nehéz lehetett önnek" meg hogy "korábban érzett e hasonlót" meg hogy "milyen érzései voltak".

A három bevezető ülés végén sem volt semmi összegzés vagy hogy kifejtette volna mi a szakmai véleménye rólam csak kb ennyi hogy "azt látja hogy kevés az önbizalmam" és hogy nekem kell eldöntenem hogy akarom e folytatni , mert akkor következő alkalommal már rámegyünk egy adott problémára. Semmi támpont, vagy hogy min kéne változtatnom, vagy ilyenek és ez nekem annyira hiányzott és nem is tudtam belőle semmi többet kiszedni.

Rohadtul csalódtam, átvágva érzem magam. Azt hittem már ennyi alkalommal is felismerésekre jövök rá, rávilágít dolgokra, reflektál érdemben vagy valami, de semmi. Lényegében tízezreket szórtam ki arra hogy nyomjam a szöveget egy csendben ülő tök ismeretlen embernek.

Ez lenne a pszichoterápia? Vagy ez egy elhamarkodott vélemény lenne?

2015. nov. 18. 19:23
 1/6 anonim ***** válasza:
Sajnos sok ilyen "szakember" van. Fizetsz egy csomó pénzt, és olyan tanácsokat kapsz, amit a sarki zöldséges, vagy a szomszéd néni is tudna adni. Szerintem úgy kellene kezdenie, hogy elvégeztet veled néhány szakmailag elfogadott tesztet, majd ezeket kiértékeli.
2015. nov. 18. 19:35
 2/6 A kérdező kommentje:
hát az egyik haverom is azt mondta: "20.000ft-ért ezt én is megmondtam volna neked..."
2015. nov. 19. 13:38
 3/6 anonim ***** válasza:

Miben nyilvánul meg az üdözési mániád?

Itt sokkal jobb pszichiáterek vannak a gyk-n. És ingyé..

2015. nov. 19. 13:40
 4/6 A kérdező kommentje:
hááát ezt inkább priviben mondanám el :D amúgy ige, valahol mki pszichológus
2015. nov. 19. 19:18
 5/6 anonim ***** válasza:
Keress olyant, aki mélylélektani módszerekre (KIP, ego-state, Bradshow, stb.) kiképzett terapeuta, abban nem fogsz csalódni.
2015. nov. 19. 21:31
 6/6 A kérdező kommentje:
lehet az kéne nekem. thx a választ!
2015. nov. 20. 19:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!